Oferte locuri de munca top

Drumul Vamii a primit finantare din fonduri europene

Contractul de finanțare pentru modernizarea Drumului Vămii din județul Botoșani a fost semnat.

Valoarea totală este de 68 milioane de euro, din care 60 milioane de euro reprezintă finanțarea europeană prin ADR Nord-Est, iar 8 milioane de euro este cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Botoșani.

În această valoare sunt incluse atât lucrările de construire, cât și serviciile de supervizare și dirigintare, TVA-ul, taxele și rezerva de implementare.

Pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor, cu valoarea estimată de peste 233,42 milioane lei fără TVA, au fost depuse 13 oferte.

Ofertele sunt în evaluare calificare și tehnică până pe 28 noiembrie.

”Am atras finanțarea, am realizat SF-ul și Proiectul Tehnic, am început procedura de achiziție publică a lucrărilor de modernizare”, a declarat președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici.

Drumul Vămii leagă localitățile Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca, Rădăuți Prut și are o lungime de 49 de kilometri.

Proiectul este împărțit în trei loturi după cum urmează:

– Lotul 1 Hănești – Vlăsinești – (intersecție DN 29) Săveni. 10,576 km;

– Lotul 2 intravilanul orașului Săveni (intersecție DN 29) – extravilan Săveni – Podriga – Drăgușeni – Mihail Kogălniceanu – Nichiteni – Coțușca (intersecție DJ 293): 22,771 km;

– Lotul 3 Coțușca (intersecție DJ 293) – Rădăuți Prut: 15,452 km.

Pe lângă modernizarea căii de rulare, proiectul presupune și realizarea a trei consolidări și stabilizări de teren pe o distanță totală de 1,8 kilometri: în dreptul iazului de la ieșirea din Hănești, la ieșirea din Săveni și în comuna Drăgușeni.

Vor fi realizați peste doi kilometri de drenuri; 5 poduri și 80 de podețe transversale; 26 de parcări și stații de autobuz precum și două platforme de cântărire.

Pe lângă lucrările la calea de rulare, vor fi construite trotuare pe 25 de kilometri și piste de biciclete pe o lungime de 16 de kilometri.

În ceea ce privește siguranța drumului, intersecțiile vor fi iluminate și se vor monta parapete metalice pe 1.683 de metri.

De-a lungul drumului, vor fi amplasate și patru stații de reîncărcare electrică.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

 

Sus