Oferte locuri de munca top

Trei mari investitii primesc astazi finantare

Astăzi la Guvern are loc ceremonia de semnare a contractelor de finanțare pentru realizarea stadioanelor ”Gheorghe Hagi” din Constanța, ”Nicolae Dobrin” din Pitești, precum și a patinoarului artificial din Sf. Gheorghe.

Pentru atribuirea contractelor de proiectare și execuție a acestor obiective de investiții au fost derulate procedurile de achiziție publică și au fost desemnați câștigătorii.

Stadionul ”Nicolae Dobrin”

Viitorul stadion Nicolae Dobrin va fi construit pe strada Nicolae Dobrin nr. 70, din municipiul Pitești.

Arena stadionului va avea o capacitate de 15.200 spectatori.

Contractul de proiectare și execuție are o valoare estimată de peste 68 milioane de euro, echivalentul a 338,96 milioane lei, fără TVA.

Proiectul prevede amenajarea unui teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral.

Clădirea va avea patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare va fi de 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafață.

Câștigătorul contractului a fost desemnat firma Construcții Erbașu SA (lider) – Terra Gaz Construct SRL.

Stadionul ”Gheorghe Hagi”

Viitorul stadion va avea 18.190 locuri în tribune și suprafața desfășurată de circa 63.860 mp. Va fi construit pe strada Primăverii, nr. 2-11, din municipiul Constanța.

Pe lângă construirea stadionului va mai fi realizat și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pista cu 6 culoare) cu o tribună de capacitatea circa 1.000 locuri.

Noua clădire a stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir.

Valoarea estimată a acestui contract este de circa 66,6 milioane euro (330,99 milioane lei fără TVA).

Asocierea Construcții Erbașu SA – Tracon SRL a fost desemnată câștigătoarea contractului.

Patinoarul artifical din Sfântu Gheorghe

Procedura de achiziție publică s-a derulat în perioada mai – decembrie 2023.

Contractul are valoarea totală estimată de 216,65 milioane de lei fără TVA.

Ofertantul declarat câștigător este asocierea MIS Grup (lider) – Aqua Serv – SDC Proiect – Construcții Conico – Unicomp – Multiconsult Adventure.

Proiectul are în vedere construirea unui patinoar dotat cu centru medical şi de metodologie sportivă, care se va integra în contextul dezvoltărilor infrastructurii sportive a localității, respectiv Arena Sepsi, stadionul de fotbal Sepsi OSK, și care va corespunde standardelor pentru competiții naționale şi internaționale, cu o capacitate de 2180 de spectatori, servind ca bază practicării hocheiului pe gheaţă în municipiul Sfântu Gheorghe.

La finalizare, patinoarul va deveni parte a polului sportiv al localității, oferind servicii complementare sportivilor şi publicului din regiune, asigurând un cadru de calitate şi performanță superioară necesar desfășurării activităților legate de sporturile pe gheaţă.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus