Oferte locuri de munca top

Cadastrul apelor: O singura oferta pentru contractul de 30 mil euro

Proiectul de realizare a cadastrului apelor urmărește delimitarea albiilor minore ale cursurilor de apă, utilizând tehnici de interpretare și prelucrare semiautomată a modelului digital al terenului și al suprafeței, a ortofotoplanurilor şi a informaţiilor satelitare disponibile la nivel internațional pentru aproximativ 70% din lungimea cursurilor de apă cadastrate.

Valoarea totală a acestui contract este estimată la aproape 30 de milioane de euro, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

În cadrul licitației pentru atribuirea contractului a depus ofertă numai asocierea Geotop (lider), Rartel, Inter Complex SRL, Intergraph Computer Services.

Autoritatea contractantă – Administrația Națională Apele Române –  dorește și determinarea prin metode semiautomate a zonelor active hidromorfologic (eroziune/sedimentare) și a punctelor critice ale infrastructurilor longit ale cursurilor de apa (diguri, apărari de mal).

Valoarea totală estimată a contractului este de 148,90 milioane de lei, fără TVA

Finanțarea va fi realizată cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – Componenta C1 – „Managementul Apei”.

Durata contractului este de 13 luni.

La mijlocului aestei luni a fost aprobată de către Guvern nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor de investiții aferente.

În cadrul proiectului cuprins la Investiția I6 – „Realizarea cadastrului apelor” se vor derula următoarele activități:

– Activitatea nr. 1 – Achiziția de servicii de digitizare/prelucrarea informațiilor geografice, satelitare și LIDAR, în vederea delimitării albiilor minore.

– Activitatea nr. 2 – Achiziția de servicii de comunicare

– Activitatea nr. 3 – Servicii de audit tehnic.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus