Oferte locuri de munca top

Dezvoltatorul Impact, in castig de cauza pentru un proiect nerealizat

Instanța s-a pronunțat în dosarul aflat în stare de rejudecare, dosar ce vizează despăgubirea pe care trebuie să o primească Impact Developer & Contractor SA  după ce nu a mai fost realizat un proiect imobiliar.

Cel mai recent, Municipiul Cluj-Napoca a depus un apel împotriva sentinței de plată a prejudiciului către dezvoltator, apel care a fost respins de Curtea de Apel Pitești. Totodată, autoritățile vor trebui să plătească 160.000 lei cheltuieli de judecată către intimată.

Litigiul a izvorât din relația contractuală din 2007, moment la care Impact Developer & Contractor S.A. a încheiat un contract de asociere cu Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, în baza căruia Impact urmă să dezvolte un proiect rezidențial pe terenul pe care Consiliul Local Cluj trebuia să îl aducă aport – „Proiectul Lomb”.

În opinia dezvoltatorului, relația contractuală nu s-a desfășurat conform celor agreate, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca nu a adus terenul la capitalul social al Clearline Development and Management S.R.L., societate deținută de Impact. Societatea a inițiat acțiuni legale în vederea recuperării sumelor cheltuite cu investițiile realizate pentru Proiectul Lomb.

În dată de 8 iunie 2022, în prima instanța, Tribunalul Argeș a dat câștig de cauza societății Clearline Development and Management S.R.L. și a obligat Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și Municipiul Cluj Napoca, în solidar, să ii achite suma de 24.532.741 lei cu titlu de prejudiciu, și suma de 13.862.967 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus