Oferte locuri de munca top

Ministrul Mediului: Barajul de la Suhurlui ar putea fi gata intr-un an

Studiul de fezabilitate pentru acumularea hidrotehnică de la Suhurlui, menit să protejeze toate localitățile în aval pe râul Suhu și pe râul Geru, va fi reactualizat printr-o procedură de urgență, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

„Sper eu ca, într-un interval record de timp, pentru că putem atribui, pe situații de urgență, cel puțin lucrările de studiu, serviciile privind elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic”, a subliniat ministrul.

Întrebat ce înseamnă „timp record”, ministrul a clarificat spunând că va fi nevoie de câteva luni, cel puțin, pentru proiectare și de o perioadă de cel putin un an de zile pentru execuție

Obiectivul vizat este o amenajare hidrotehnică cu rol de bazin pentru irigații,  care avea în vedere să alimenteze cu apă pentru irigații mare parte din județul Galați, apa fiind pompată din Dunăre.

Ministrul a precizat că a dispus colegilor săi să redimensioneze acea amenajare și să regândească întregul proiect, pentru ca funcția principală să fie aceea de acumulare nepermanentă, care să protejeze aceste localități.

Proiectul a fost abandonat în 1989. Este construit doar brațul stâng al amenajării.

„Urmează să reevaluăm volumul acelei amenajări, să vedem care este capacitatea de care avem nevoie, pentru că, în niciun caz, nu folosesc la nimic 200 de milioane metri cubi, cât a fost ea proiectată”,  a mai spus ministrul.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus