Oferte locuri de munca top

STRABAG marchează 30 de ani în România cu un angajament pentru viitor: neutralitate climatică de-a lungul întregului lanț valoric până în 2040

  • STRABAG a contribuit semnificativ la modernizarea infrastructurii din România și la modelarea peisajului urban
  • Compania își propune să redefinească viitorul construcțiilor prin digitalizare și inovație

STRABAG SE, grupul tehnologic european listat la bursă pentru servicii de construcții, marchează 30 de ani de activitate în România reafirmându-și angajamentul față de sustenabilitate și față de campania „Work on Progress”. Obiectivul central al acestei inițiative este atingerea neutralității climatice până în 2040, de-a lungul întregului lanț valoric, prin adoptarea unor soluții digitale, inovatoare și ecologice.

În contextul în care aproximativ 38% din emisiile globale de CO2 provin din sectorul construcțiilor, STRABAG și-a asumat – alături de partenerii săi externi – un rol de lider în transformarea acestei industrii. Strategia de decarbonizare a companiei se concentrează pe folosirea materialelor ecologice, eficientizarea resurselor și reciclabilitatea acestora, precum și pe proiectarea inteligentă pentru a limita pierderile și a reduce efectele asupra mediului. Compania investește în prezent în peste 250 de proiecte de inovație și 400 de inițiative de sustenabilitate.

Sărbătorirea a 30 de ani de activitate pe plan local și implementarea „Work on Progress” în România au fost în centrul unui eveniment care a avut loc marți, 24 septembrie, la Muzeul Imersiv al Noilor Arte (MINA). Astfel, invitații au luat parte la o călătorie interactivă și imersivă printre tehnologiile inovatoare și soluțiile sustenabile care redefinesc viitorul STRABAG și al industriei construcțiilor.

Într-o industrie care de multe ori se concentrează doar pe lucruri tangibile – drumuri, clădiri și infrastructură – STRABAG a văzut întotdeauna mai departe. Pentru STRABAG, cele mai importante elemente de construcție nu sunt betonul sau oțelul, ci oamenii săi. Suntem o companie care înțelege valoarea fiecărui individ, o companie care susține diversitatea, incluziunea și egalitatea la fiecare nivel. Oamenii de la STRABAG reprezintă peste 140 de națiuni, întruchipând etosul companiei de colaborare globală și conexiune locală, și suntem mândri că românii și România sunt parte din călătoria noastră”, a declarat Alfred Watzl, membru al Consiliului de Administrație STRABAG SE.

În cei 30 de ani de activitate pe piața din România, ceea ce ne-a diferențiat este tocmai capacitatea noastră de a ne adapta și de a inova. Fie că vorbim despre adoptarea noilor tehnologii, abordarea unor proiecte complexe sau găsirea celor mai bune soluții pentru a conecta oameni și locuri, STRABAG a fost mereu pregătită să facă față oricărei provocări”, a adăugat Patrick Hopfgartner, Director General STRABAG România.

Proiecțiile imersive au inclus prezentări despre inovații cum ar fi ClAir® Asphalt – un asfalt inovator ce purifică aerul și reduce zgomotul – sau betonul cu emisii reduse de carbon, pentru care STRABAG folosește lianți cu un conținut scăzut de clincher, reducând astfel emisiile de CO2 cu până la 50%. De asemenea, cei prezenți au avut ocazia să exploreze șantierul de construcții al viitorului, complet digitalizat și automatizat, o ilustrare a modului în care tehnologia joacă un rol crucial în reducerea emisiilor de carbon.

Evenimentul a inclus și un moment artistic oferit de corul de copii Corul de copii CONCORDIA, asociație cu care compania are un parteneriat de lungă durată. STRABAG va planta un copac în numele fiecărui participant la eveniment, alături de ONG-ul „Mai Mult Verde”, subliniind astfel încă o dată angajamentul companiei față de mediu.

Prezentă în România de 30 de ani, unde are în jur de 2000 de angajați, STRABAG a contribuit semnificativ la modernizarea infrastructurii naționale și la modelarea peisajului urban. Astfel, printre proiectele de infrastructură realizate de companie se numără Autostrada A1 loturile Orăștie – Sebeș și Orăștie – Deva, Autostrada A3 loturile Târgu Mureș – Ungheni, Ungheni – Ogra și Chețani – Câmpia Turzii. În 2024, STRABAG a finalizat cu o lună înainte de termen drumul expres de aproximativ 19 km care leagă Autostrada Transilvania (Biharia) de Șoseaua de Centură a Municipiului Oradea (Sântandrei). Este cel de-a patrulea proiect de infrastructură de transport executat înainte de termen în ultimii ani, după pasajul Mogoșoaia de pe Centura București și tronsoanele Ungheni – Târgu Mureș și Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania.

La aceste se adaugă proiecte de infrastructură feroviară ca reabilitarea căii ferate Vințu de Jos – Simeria sau aeroportuară – extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș din Baia Mare, modernizarea Aeroportului Transilvania din Târgu Mureș sau construcția noului terminal T4 al Aeroportului Internațional Iași.

Printre proiectele de referință STRABAG în domeniul construcțiilor civile se numără: JW Marriott Grand, Opera Center I și II, Sky Tower, Centrul de cercetări ştiinţifice de la Măgurele ELI-NP, Parklake Mall, Promenada Mall, ANA Tower sau Catedrala Mântuirii Neamului. Totodată, compania are în portofoliu numeroase proiecte de energie regenerabilă (parcurile eoliene Cernavodă I, Pantelimon, Casimcea, Topolog – Dorobanțu, Moldova Nouă), dar și de staţii de tratare a apelor (Târgoviște Sud, Satu Mare, Făgăraș).

Compania se evidențiază ca unul dintre pionierii utilizării Building Information Modeling (BIM) pe plan local. Vizualizarea proiectului, scanările șantierelor cu drona, machine control și modelarea 3D pentru coordonarea tehnică și extragerea cantităților au fost câteva dintre cele mai dese utilizări ale procesului BIM în proiectele STRABAG. Această tehnologie a fost esențială în minimizarea erorilor, optimizarea alocării resurselor, precum și în respectarea programului de lucrări.

STRABAG SE este un grup european de tehnologie pentru servicii de construcții, lider în materie de inovare și putere financiară. Activitățile noastre acoperă toate domeniile din industria construcțiilor și acoperă întregul lanț valoric al construcțiilor. Creăm valoare adăugată pentru clienții noștri prin adoptarea unei viziuni de la un capăt la altul al construcției, pe parcursul întregului ciclu de viață – de la planificare și proiectare, la construcție, exploatare și gestionarea instalațiilor, până la reamenajare sau demolare. În toate activitățile noastre, ne asumăm responsabilitatea pentru oameni și mediu: modelăm viitorul construcțiilor și facem investiții semnificative în portofoliul nostru de peste 250 de proiecte de inovare și 400 de proiecte de sustenabilitate. Prin munca asiduă și dedicarea celor aproximativ 86.000 de angajați ai noștri, generăm un volum anual de producție de aproximativ 19 miliarde de euro.

Rețeaua noastră densă de filiale din diferite țări europene și de pe alte continente ne extinde aria de activitate mult dincolo de granițele Austriei și Germaniei. Lucrând împreună cu parteneri puternici, urmărim un obiectiv clar: să proiectăm, să construim și să operăm proiecte de construcții într-un mod care protejează clima și conservă resursele. Mai multe informații sunt disponibile la www.strabag.com.  

STRABAG activează pe piața românească din 1991, stabilindu-și sediul central în București în 1994. În prezent, Grupul STRABAG are filiale în toate regiunile importante ale României și activează în toate sectoarele de construcții, în special în segmentele de infrastructură de transport, construcții de clădiri și inginerie civilă, precum și în proiecte de construcții de mediu. STRABAG România a încheiat anul 2023 cu o creștere de 65% a volumului de producție, de la 315,46 milioane de euro în 2022 la 519,26 milioane de euro. De asemenea, a înregistrat o creștere de 10% a numărului de angajați, de la 1.768 în 2022 la 1.942 de angajați la sfârșitul anului trecut.

 

Resurse despre platforma Work On Progress – https://work-on-progress.strabag.com/ro.

Sus