Oferte locuri de munca top

Facturile pentru lucrari executate la peste 1100 de proiecte publice au fost achitate

Peste 1,8 miliarde de lei au fost virați beneficiarilor în vederea achitării facturilor pentru lucrări executate la 1.166 de obiective finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL, (liste atașate la finalul știrii).

Astfel, pentru Programul”Anghel Saligny” a fost plătită suma de circa 1,66 miliarde lei lei pentru 952 de obiective aflate în execuție (pe un obiectiv pot fi mai multe plăți).

Dintre acestea, 48 de obiective sunt rețele de alimentare și distribuție gaze naturale (119,8 milioane lei).

Pentru PNDL a fost decontată suma de peste 195,41 milioane lei pentru 214 de beneficiari.

Facturile au fost depuse de beneficiari pentru proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, construirea sau refacerea unor poduri, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare și a stațiilor de epurare, precum și înființarea și dezvoltarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

Cea mai mare sumă pe care Ministerul Dezvoltării a plătit-o, în această tranșă de plăți, pentru un proiect de infrastructură a fost de peste 30,7 milioane de lei, pentru construirea „Inelului rutier metropolitan Oradea”. Stadiul lucrărilor este de 25%

Un proiect finalizat pentru care Ministerul a acordat decontarea facturilor vizează modernizarea DJ 703 B Pădureți (DJ 679) – Costești (DN 65 A), km 48+975 – 59+287, L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești. Valoarea sumei decontate acum a fost de peste 13,5 milioane de lei.

O altă sumă restantă a fost achitată pentru proiectul de infrastructură „Varianta ocolitoare Mizil”, stadiul lucrărilor fiind de peste 31%. Valoarea solicitată pentru decontare a fost de 10 milioane de lei.

Cea mai mare plată făcută acum pentru un proiect de distribuție de gaze naturale a fost de peste 22,58 milioane de lei, pentru rețeaua de gaze din Valea Gemartaluiului, județul Olt. Stadiul lucrărilor pentru acest proiect este de 0,255%.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

 

Un comentariu;

Sus