Oferte locuri de munca top

Constructii Erbasu: La Centrul Cultural Multifunctional din Oradea au fost finalizati peretii de baza

Pereții de bază care vor susține clădirea Centrului Cultural Multifuncțional au fost finalizați, iar structura de susținere de la partea superioară a pereților a ajuns la 70%, a anunțat Consiliul județean Bihor.

În prezent, Construcții Erbașu lucrează la săparea terenului în zona sălii mari și a foaierului.

În următoarele luni, până la finalul anului, va fi turnat un strat de nivelare la baza construcției și vor fi aplicate măsuri de protecție împotriva umezelii.

La final, se va turna fundația pentru ambele zone.

Proiectul a demarat în luna aprilie anul acesta și prevede amenajarea unui centru cultural multifuncțional în Oradea. De asemenea, documentația prevede și asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale și amenajarea spațiilor verzi.

Valoarea contractului semnat cu firma Construcții Erbașu este de peste 122,28 milioane lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru execuția lucrărilor este de 32 de luni.

Pentru a gestiona apa subterană și a pregăti terenul, s-au efectuat opt foraje. Săpăturile din zona sălii principale sunt realizate în proporție de 35%. De asemenea, au fost realizate măsurători importante pentru a verifica stabilitatea clădirii pe parcursul lucrărilor.

Suprafața totală a terenului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este 17.778 mp.

Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp.

Centrul Cultural Multifuncțional se construiește în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului

Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria, și cu fonduri de la bugetul local.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus