Oferte locuri de munca top

Investitii in parcurile industriale Eurobusiness

Un pas important pentru atragerea și consolidarea investițiilor în cele două parcuri industriale pe care le administrează Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO): Eurobusiness 1 (situat pe calea Borșului) și Eurobusiness 2 (de pe strada Ogorului) a fost făcut la finalul săptămânii trecute.

Astfel, în cadrul Parcului Industrial Eurobusiness 2, situat pe strada Ogorului, o parcelă de 8,4 hectare a fost alocată companiei CTP, care a dezvoltat terminalul Cargo. CTP și-a asumat o investiție de peste 5 milioane de euro, prima fază a proiectului constând în sistematizarea terenului. Această etapă implică devierea și întubarea canalului ANIF pentru a permite lucrările de infrastructură necesare.

De asemenea, în Parcul Industrial Eurobusiness 1, compania germană Andreas Stihl Power Tools S.R.L. a atins un nivel semnificativ de investiții, depășind 21 de milioane de euro, și a creat deja peste 40 de locuri de muncă.

În urma acestei evoluții, compania a achiziționat terenul pentru construirea unei noi fabrici moderne, care se va concentra pe sustenabilitate și eficiență energetică.

Unitatea de producție va fi una de ultimă generație, implementând principii Lean și un grad ridicat de digitalizare.

Noua fabrică va include hale de producție, birouri, o cantină și spații de recreere pentru angajați.

Proiectul reflectă angajamentul companiei față de obiectivele climatice, prin instalarea de acoperișuri verzi, sisteme fotovoltaice și utilizarea energiei geotermale pentru încălzirea și răcirea clădirilor.

După ceremonia simbolică de inaugurare a fabricii din martie, compania a sărbătorit, în luna iulie, finalizarea etapei de acoperire a clădirii. Investiția Andreas Stihl Power Tools SRL reprezintă un angajament major față de Oradea, contribuind la crearea de locuri de muncă bine plătite și la dezvoltarea unei piețe tehnice avansate în regiune.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus