Oferte locuri de munca top

Licitatia pentru Drumul Expres Focsani – Braila: punctaj in plus pentru utilaje electrice, BIM, materiale sustenabile

Constructorii care au utilaje de construcții hibrid/electrice vor primi punctaj în plus în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Focșani – Brăila.

Licitația a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și pe SEAP (CN1073267), având termen pentru depunerea ofertelor pe 28 octombrie.

Contractul, lansat în licitație de Compania Națională de Investiții Rutiere CNIR, are valoarea estimată de 5,3 miliarde lei și este finanțat din fonduri europene.

Directorul general al CNIR, Gabriel Budescu, a declarat:

”Este prima licitație a CNIR, iar în documentație am inclus criterii de evaluare noi, respectând angajamentele naționale față de obiectivele de dezvoltare socială, politicile de mediu privind schimbările climatice și inovare.

Astfel, oferta financiară are o pondere de 40%, iar în oferta tehnică (60 %) am inclus următorii factori de evaluare cu ponderile aferente:

– 6% pentru creșterea incluziunii sociale (angajarea forței de muncă de pe plan local/șomeri/persoane cu dizabilități)

– 5% emisii CO 2/Schimbări climatice: materiale sustenabile pentru construcții

– 5 % emisii CO 2/Schimbări climatice: pentru utilaje sustenabile (hibrid/electrice)

– 6 % pentru utilizarea Building Information Modelling (BIM).

Chiar dacă am decis licitarea într-un singur lot, viitorul antreprenor va putea deschide circulația pe segmente de drum funcționale independent”.

Durata de realizare prevăzută este de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și trei ani pentru etapa de execuție.

Drumul Expres Focșani-Brăila, cu o lungime de 73 kilometri, va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploiești – Pașcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila – Galați (DEx 6), Tulcea și Constanța.

Drumul Expres va avea două benzi pe sens (4 x 3,50 metri), bandă mediană (3 metri), acostament consolidat (2 x 2,25 m) și parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană. Pe traseu sunt prevăzute șase noduri rutiere și 57 de structuri (poduri și pasaje). Garanția lucrărilor este de 5 ani.

Dotările Drumului Expres:

-două Parcări de Scurtă Durată (stânga+dreapta) cu 120 de locuri și platformă de cântărire inclusă respectiv Spații de servicii tip S 1 (stânga+dreapta) cu 150 locuri parcare, prevăzute cu spațiu rezervat pentru benzinărie și spațiu pentru comerț/alimentație publică.

-Centru de Întreținere și Coordonare (CIC) și Centru de Monitorizare și Informare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus