Oferte locuri de munca top

14 Septembrie – Ziua Constructorului – ”Breasla Care Făurește Viitorul”

Patronatul Societăților în Construcții – Filiala Galați

Vicepresedinte FPSC – Ing. Gheorghe Pascariu

Servland

Anul 2024 marchează împlinirea a 5 ani de la prima aniversare a Zilei Constructorului.

Data de 14 septembrie a fost consacrată drept Ziua Constructorului prin semnarea de către Preşedintele Klaus Iohannis la 27 decembrie 2018 a decretului pentru promulgarea Legii nr. 350/2018, fiind în strânsă legătură cu data inaugurării Podului ”Regele Carol I”, redenumit ulterior „Anghel Saligny”, din anul 1895. La acea dată, podul era recunoscut drept cel mai lung din Europa, astăzii fiind înscris în Lista Monumentelor Istorice.

Cu această ocazie specială sărbătorim profesioniștii care joacă un rol esențial în dezvoltarea infrastructurii și economiei României. Constructorii, fie că vorbim de arhitecți, proiectanți, ingineri, muncitori constructori sau manageri de proiect, contribuie zi de zi la edificarea viitorului nostru, punându-și amprenta pe comunitățile în care trăim.

Într-un context economic dinamic, construcțiile sunt un motor al progresului, de la dezvoltarea de infrastructuri rutiere și clădiri rezidențiale, la proiecte de anvergură, precum spitale, școli și unități industriale. În 2024, piața construcțiilor din România continuă să evolueze, reflectând eforturile susținute ale specialiștilor din domeniu, care fac față provocărilor și contribuie la creșterea sustenabilă. Grație noilor inovații în domeniul construcțiilor, astăzi se construiește mai calitativ, mai durabil și mai accesibil.

Conform Alianței Globale pentru Clădiri și Constucții, sectorul construcțiilor este un important consumator de energie și de materii prime, fiind un sector strategic în procesul de dezvoltare a României. Provocarea pentru breasla noastră rămâne unitatea și deschiderea în găsirea de soluții noi, inovative, durabile, dinamice și prietenoase cu mediul înconjurător.

La mulți ani tuturor constructorilor români!

Sus