Oferte locuri de munca top

Transmit felicitări, cu ocazia Zilei Naționale a Constructorului, tuturor celor care își desfășoară activitatea în sectorul construcțiilor din România

Președintele României,

 Klaus Iohannis

„Astăzi, 14 septembrie 2024, celebrăm a cincea ediție a Zilei Naționale a Constructorului, cel mai potrivit prilej pentru a sublinia contribuția deosebit de importantă a sectorului construcțiilor la dezvoltarea României. Recunoaștem astfel eforturile zecilor de mii de profesioniști care fac posibilă transformarea proiectelor în realitate.

Într-o eră în care ne confruntăm la scară extinsă cu fenomenul migrației forței de muncă, consolidarea resurselor interne este o prioritate. Trebuie să creăm un mediu care să atragă și să mențină talentul autohton, iar sectorul construcțiilor este un adevărat motor al economiei naționale.

Angajamentele statului român sunt clare și fără echivoc: vom continua să investim în dezvoltarea infrastructurii și să susținem inovația. Sectorul construcțiilor a reprezentat în anul 2023 aproximativ 7% din economia României, susținând peste 400.000 de locuri de muncă și influențând pozitiv industrii conexe, precum cele de servicii sau producție.

Deși provocările nu lipsesc, de la deficitul de forță de muncă specializată la scumpirea materialelor de construcție, investițiile în tehnologie și sustenabilitate deschid noi orizonturi, sporind competitivitatea și eficiența.

Fondurile europene reprezintă un sprijin crucial în această direcție. România beneficiază de aproximativ 27 de miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în perioada 2021-2027, din care 15 miliarde sunt alocate direct sectorului construcțiilor. Aceste fonduri sunt esențiale pentru realizarea proiectelor de infrastructură de transport și de utilități publice, precum și pentru promovarea inovării și digitalizării în construcții.

Transmit felicitări, cu ocazia Zilei Naționale a Constructorului, tuturor celor care își desfășoară activitatea în sectorul construcțiilor din România, pentru profesionalismul demonstrat și performanțele obținute!”

Sus