Oferte locuri de munca top

Webuild ar urma sa primeasca despagubiri de aproape 13 mil euro de la statul roman

Constructorul italian Webuild ar urma să primească de la statul român aproape 13 milioane de euro, reprezentând despăgubirile de la Metrorex, în litigiul legat de magistrala 5 Metrou.

Pentru această plată, Ministerul Transporturilor va solicita Guvernului alocarea de bani suplimentari din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Astfel, Ministerul Transporturilor ar urma să primească suma de 63,7 milioane lei pentru plata despăgubirilor datorate furnizorului Webuild Spa Milano Sucursala România București.

Valoarea solicitată este compusă din suma de 57,5 milioane lei, sumă stabilită de instanțele de judecată, la care se adaugă suma de 6,2 milioane lei, dobândă legală penalizatoare.

În prezent, Metrorex S.A. se află în imposibilitatea de plată a obligațiilor restante, ceea ce conduce la calculul și înregistrarea de penalități și chiar la blocarea activității de către creditori, prin poprire pe conturile societății Metrorex SA. Situația ar determina neefectuarea serviciului public de transport călători cu metroul în condiții de siguranță și confort.

Totodată, Ministerul Transporturilor va solicita Guvernului să îi fie acordată o sumă de 43,2 milioane lei pentru ”Investiții ale agenților economici cu capital de stat”, obiectivul Magistrala 5, astfel încât activitatea curentă a Metrorex S.A. de transport public de călători cu metroul să nu fie afectată.

Suma reprezintă cheltuieli de capital și a fost stabilită de instanțele de judecată prin sentințe definitive, pentru care există instituită poprire pe conturile curente ale Metrorex și riscul blocarii activității cu repercusiuni directe în asigurarea serviciului de transport public de călători cu metroul.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus