Oferte locuri de munca top

Petrolul a ajuns la cel mai scazut pret din ultima perioada

Prețurile petrolului se mențin la cel mai scăzut nivel din ultimele 14 luni, pe fondul îngrijorărilor legate de cererea din SUA și China și al unei posibile creșteri a aprovizionării din Libia, potrivit Reuters.

Această creștere a compensat retragerea masivă din stocurile americane și amânarea creșterilor de producție de către producătorii OPEC+.

Contractele futures pentru titeiul Brent au scăzut vineri cu 1 cent, stabilindu-se la 72,69 dolari pe baril, în timp ce țițeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA a scăzut cu 5 cenți, sau 0,1%, ajungând la 69,15 dolari.

Acesta a fost cel mai scăzut preț de închidere pentru Brent din iunie 2023, pentru a doua zi consecutiv, și cel mai scăzut preț de închidere pentru WTI din decembrie 2023, pentru a treia zi consecutiv.

SUA a extras 6,9 milioane de barili de țiței din depozite în ultima săptămâna din august.

Un alt factor de susținere a prețurilor a venit din discuțiile dintre OPEC+ și aliații săi, conduși de Rusia, despre amânarea creșterilor de producție programate să înceapă în octombrie.

OPEC+ a fost de acord să amâne o creștere planificată a producției de petrol pentru lunile octombrie și noiembrie și a declarat că ar putea amâna sau inversa în continuare aceste creșteri, dacă va fi necesar.

Analiștii de la firma de investiții americane Jefferies au declarat că decizia OPEC+ are efectul de a reduce echilibrele din trimestrul al patrulea cu aproximativ 100.000 – 200.000 de barili pe zi și ar trebui să fie suficientă pentru a preveni acumulări semnificative, chiar dacă cererea din China nu se îmbunătățește.

În Libia, tancurilor petroliere li s-a permis să încarce țiței din depozitele membrului OPEC, deși producția rămâne redusă din cauza unui conflict politic legat de banca centrală și veniturile din petrol.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus