Oferte locuri de munca top

Germania, in criza permanenta

Germania se află într-o criză permanentă, economia se micșorează, iar starea de spirit este tot proastă, apreciază analiștii de la Institutul Economic German (IW).

Comisia Europeană se așteaptă ca 25 din cele 27 de state membre să crească mai repede decât Germania în acest an.

Un nou studiu realizat de Institutul Economic German arată că a învăța din străinătate înseamnă a învăța să crești.

Produsul intern brut ar putea crește cu 410 miliarde de euro – dacă politicienii ar imita ce are lumea de dovedit în trei domenii:

Inovații: PIB-ul Germaniei ar putea crește cu aproximativ 8,5% dacă Germania ar ajunge din urmă Japonia în ceea ce privește brevetele – sunt 187 de cereri la milion de locuitori, de peste trei ori mai multe decât în ​​această țară (50).

PIB-ul ar putea crește cu 3,2% dacă cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare ar atinge nivelul SUA;

Digitalizarea: peste zece procente mai mult PIB pe cap de locuitor ar fi posibile dacă investițiile în computere, software și baze de date ar avea o proporție la fel de mare din PIB ca și în SUA.

Dacă administrația și sistemul juridic ar fi la fel de configurate digital ca în Coreea de Sud, PIB-ul pe cap de locuitor ar putea crește cu aproape trei procente.

Educație: Germania face deja o treabă bună menținând studenții străini în țară după absolvire. Dacă în viitor ar veni în țară la fel de mulți studenți străini ca în Australia, PIB-ul pe cap de locuitor ar putea crește cu peste zece procente. Oportunitățile de creștere sunt la fel de mari dacă la fel de mulți studenți din Germania absolvă cu o diplomă în informatică etc. ca și în Estonia – acolo este mai mult de zece la sută.

Măsuri direcționate pentru o creștere mai mare

„Germania lasă prea mult potențial”, spune directorul IW, Michael Hüther.

Studiul arată că politicienii nu trebuie să facă minuni – este suficient să ajungă din urmă alte țări.

S-ar putea realiza multe prin ajustări specifice: „Stimulente mai bune pentru capitalul de risc, cadre de reglementare clare și promovarea modelelor de afaceri digitale și bazate pe date pot consolida semnificativ competitivitatea viitoare a Germaniei”, a spus Hüther.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus