Oferte locuri de munca top

Drumul Expres Suceava – Siret: Intarzieri in etapa de finalizare a SF-ului

Cu toate că Studiul de Fezabilitate final pentru Drumul Expres Suceava – Siret ar fi trebuit predat către CNAIR încă din 21 mai a.c., totuși acesta încă este în curs de finalizare.

Studiul geotehnic este incomplet la acest moment, potrivit reprezentanților CNAIR.

Abia după finalizarea studiului geotehnic și introducerea în proiect a datelor obținute, studiul de fezabilitate va fi finalizat și predat CNAIR în forma finală.

Contractul de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic are o valoare de aproape 2,4 milioane euro, în urma majorării cu 17,55% din ianuarie anul trecut.

Contractul a fost atribuit asocierii Search Corporation București – Egis International S.A.S Franța – Egis International S.A București, în luna septembrie 2020. Ordinul de începere a fost emis în luna octombrie 2020.

Recent, CNAIR a dat un certificat negativ antreprenorului, având în vedere faptul că termenul de predare a Studiului de Fezabilitate final (21 mai 2024) nu a fost respectat.  Studiul Geotehnic complet nu a fost finalizat și transmis spre aprobare către beneficiar, ceea ce a dus la întârzieri.

De asemenea, au survenit întârzieri și ca urmare a mobilizării slabe a prestatorului în ceea ce privește realizarea investigațiilor geotehnice, spun reprezentnații CNAIR.

Beneficiarul a emis ordinul de mobilizare a tuturor utilajelor/echipamentelor de foraj în data de 12 octombrie 2021. Prestatorul nu a mobilizat toate categoriile de utilaje/ echipamente în termenul stabilit, respectiv 18 octombrie 2021.

În prezent sunt în curs de realizare activități de teren (execuție foraje), a fost aprobat Studiul Arheologic și au fost aprobate documentațiile de mediu.

Obiectul contractului

* Studiu de Fezabilitate (analiza multicriterială de traseu, studiu geotehnic, studiu arheologic, documentația pentru ocuparea trenurilor, studiul de evaluare a impactului asupra mediului)

* Studiu pentru autorizarea executării lucrărilor de construire

* Proiect tehnic de execuție

* Asistența tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurii de licitație pentru lucrări

* Asistența tehnică acordată beneficiarului în vederea depunerii și aprobării aplicației de finanțare.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus