Oferte locuri de munca top

Mai mult timp pentru finalizarea lucrarilor de cadastru

Lucrările de cadastru demarate în urmă cu doi ani vor beneficia de prelungirea perioadei pentru finalizare.

Astfel, conform unui proiect de ordin ANCPI, urmează să fie acordată o perioadă suplimentară de 6 luni pentru finalizarea lucrărilor de înregistrare sistematică demarate în trimestrul III şi trimestrul IV ale anului 2022.

Aceasta având în vedere specificul derulării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sector cadastral, respectiv faptul că Livrarea nr. 2 se finalizează la o diferență de cel puțin 6 luni față de finalizarea Livrării nr. 1.

De asemenea, se ține cont de faptul că plata finală, precum și etapele premergătoare acesteia, trebuie realizate în baza unui contract de finanțare, precum și a unui contract de servicii, aflate în vigoare la momentul efectuării acestor operațiuni.

Ca urmare, oficialii ANCPI spun că se impune necesitatea majorării duratei contractelor de finanțare cu atât mai mult cu cât activitatea oficiilor teritoriale se va concentra pe finalizarea contractelor de prestări servicii finanțate prin Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, iar până la data de 30 februarie 2025, va înceta prin ajungerea la termen a unui număr de 1523 de contracte de finanțare încheiate în trimestrul III şi trimestrul IV ale anului 2022.

 

Procedura și modalitatea de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 583 din 01 august 2016, se completează după cum urmează:

La articolul 5, punctul 7, după alineatul (213), se introduce un nou alineat, alineatul (214), cu următorul cuprins:

„(214) „Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (212), pentru contractele de finanţare încheiate în trimestrul III şi trimestrul IV ale anului 2022, termenul se poate prelungi cu 6 luni.”

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus