Oferte locuri de munca top

Constructii Erbasu lucreaza intens la viitorul terminal al Aeroportului International Craiova

Pe șantierul viitorului terminal al, Construcții Erbașu desfășoară activitatea la capacitate maximă.

Astfel că acest proiect de referință, destinat modernizării și extinderii infrastructurii aeroportuare din România, capătă formă cu fiecare etapă finalizată!

În prezent, au fost montate toate cele trei coridoare mobile (aviobridge), ce vor fi utilizate pentru a permite pasagerilor să se îmbarce și să debarce din avion direct din terminal!

Fiecare aviobridge are o lungime maximă de 42 de metri și va putea deservi simultan până la 228 de persoane.

Investiția este realizată printr-un proiect cu finanțare europeană implementat de Aeroportul Internațional Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și al Ministerului Transporturilor și este executată în echipă de Construcții Erbașu cu partenerii săi constructori Grup Primacons și Váhostav SK.

Suprafața desfășurată a viitorului terminal de pasageri de pe Aeroportul Internațional Craiova este de 31.383 metri pătraț. Noul terminal este o construcție cu trei niveluri și va asigura condițiile pentru procesarea unui număr de aproape două milioane de călători pe an.

Investiția urmează să fie finalizată chiar în acest an, cu un efort financiar de 115 milioane de euro. În cadrul aceluiași demers este finanțată și amenajarea întregii infrastructuri necesare noului terminal – o listă cu alte 20 de investiții, care include platforme pentru îmbarcare-debarcare și pentru degivrare, căi de rulare pentru aeronave, parcare și drumuri de acces.

Mai mult, noul terminal va beneficia și de cel mai mare parc fotovoltaic destinat în exclusivitate unui aeroport, investiție realizată pe un teren de aproape două hectare, pe care vor fi instalate peste 4.400 de panouri solare.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus