Criza de constructori: CJ Arges nu are oferte de la constructori pentru realizarea unui pod

De trei ori a încercat Consiliul Județean Argeș să găsească o firmă de construcții care să realizeze un pod, contractul având o valoare estimată de peste 5,66 milioane de euro.

Pe de o parte, sunt prea puține firme românești de construcții care să poată realiza toate proiectele de investiții ale autorităților publice.

Pe de altă parte, firmele existente au nevoie de bugete mult mai mari ca să se angajeze în execuția de noi lucrări, dat fiind criza de muncitori calificați.

Așa că, luna aceasta, Consiliul Județean Argeș a inițiat, pentru a treia oară, procedura de achiziție publică pentru obiectivul de investiții “Pod pe DJ 703H Curtea de Argeș (DN 7C) – Valea Danului – Cepari”.

În data de 20 august a fost înaintată documentația tehnică în vederea inițierii unei noi proceduri de achiziție publică.

Obiectivul de investiții este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL II, cu o valoare totală de peste 28,13 milioane de lei.

Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat (16,83 milioane de lei) și de la bugetul local (11,3 milioane lei).

În aprilie 2023 a fost inițiată prima procedură pentru achiziția publică “Servicii de proiectare (inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului) și Execuție lucrări”.

Având în vedere că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, procedura a fost anulată.

În luna decembrie 2023 a fost inițiată a doua procedură de achiziție publică procedură, care a fost suspendată până la soluționarea contestației înregistrată la C.J. Argeș și la CNSC. În luna februarie 2024, CNSC a decis respingerea contestației ca nefondată. Contestatarul a atacat Decizia CNSC prin depunerea unei plângeri la Curtea de Apel Pitești.

În data de 17 aprilie 2024 a fost reluată procedura de atribuire, având termenul limită pentru primirea ofertelor de 29 aprilie 2024.

Având în vedere că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, procedura a fost anulată în data de 12 iulie 2024.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus