Oferte locuri de munca top

Pretul petrolului creste dupa atacurile de duminica in Orientul Mijlociu

Din cauza temerilor că un conflict major din Gaza ar putea escalada și perturba livrările regionale de petrol, prețurile petrolului au continuat să crească luni. Aceasta în timp ce perspectivele de reducere a dobânzilor în Statele Unite au îmbunătățit perspectivele economice globale și cererea de combustibil, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 56 de cenți, sau 0,7%, ajungând la 79,58 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american au crescut cu 57 de cenți, sau 0,75%, ajungând la 75,40 dolari pe baril.

Hezbollah a lansat sute de rachete și drone în Israel duminică, în timp ce armata israeliană a declarat că a atacat Libanul cu aproximativ 100 de avioane pentru a preveni un atac mai mare.

Conflictul a crescut temerile că războiul din Gaza riscă să se transforme într-o conflagrație regională, care ar atrage sprijinul Iranului pentru Hezbollah și principalul aliat al Israelului, Statele Unite.

„Factorii de risc geopolitic vor influența probabil semnificativ piața petrolului”, a declarat Kelvin Wong, analist senior de piață la OANDA din Singapore.

Creșterea șanselor unui atac din partea Hezbollah și Iranului ca răspuns la atacul preventiv al Israelului asupra locațiilor Hezbollah din sudul Libanului ar putea susține prețul țițeiului WTI.

Ambele referințe petroliere au câștigat peste 2% vineri, după ce președintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a susținut începutul reducerii dobânzilor. „Perspectivele unei relaxări a politicii monetare au îmbunătățit sentimentul în cadrul complexului de mărfuri”, au spus analiștii ANZ într-o notă, adăugând că se așteaptă ca Fed să implementeze o serie progresivă de reduceri ale dobânzilor.

Cu toate acestea, prețurile petrolului au scăzut săptămâna trecută din cauza perspectivelor economice slabe pentru economiile majore, ceea ce a afectat cererea de combustibil, a spus banca.

Traderii de petrol rămân, de asemenea, precauți cu privire la acțiunile Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și ale aliaților săi, sau OPEC+, care intenționează să crească producția mai târziu în acest an, a declarat Priyanka Sachdeva, analist senior de piață la Phillip Nova, citat de Reuters.

Departamentul de Energie al SUA a declarat vineri că a achiziționat aproape 2,5 milioane de barili de petrol pentru a ajuta la completarea SPR. Numărul sondelor de petrol în funcțiune din SUA a rămas neschimbat la 483 săptămâna trecută, a declarat Baker Hughes în raportul său săptămânal.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus