În cadrul unei licitații competitive deschise cu strigare, Electromagnetica SA București a vândut nu mai puțin de 11 centrale hidroelectrice de mică putere (CHEMP-uri).
Centralele sunt situate în bazinul hidrografic al râului Suceava și sunt compuse din teren, construcții și echipamente.
Potrivit informării făcute de vânzător, prețul total al transferurilor a fost de 33,55 milioane de lei, la care se aplică TVA, in functie de dispozitiile legale.
Contractul de transfer activitate, respectiv contractul de vânzare – cumpărare (Act Juridic de Transfer de Bunuri), vor fi semnate cu ofertantul adjudecatar. Clauze contractuale din Caietul de Sarcini al licitației stabilesc un termen de 30 zile lucrătoare de la dată semnării procesului – verbal de adjudecare, sub condiția obținerii acordului Consiliului Concurenței, dacă acesta va fi necesar.
În ipoteza în care acest acord nu este obținut în termen de maxim 45 de zile lucrătoare de la semnarea procesului verbal de adjudecare, contractul de transfer de activitate și contractul de vânzare – cumpărare vor fi încheiate între părți în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la expirarea acestui termen (45 de zile lucrătoare de la semnarea procesului verbal de adjudecare).
Asta sub condiția suspensivă a obținerii acordului Consiliului Concurenței, adjudecatarul având obligația de a plăti integral prețul la dată semnării Contractului de Transfer de Activitate.
Electromagnetica SA este recunoscută ca producător şi furnizor tradiţional de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei electrice, soluţii de iluminat cu LED, subansamble electrice şi electronice, subansamble metalice şi din mase plastice injectate, scule şi matriţe, subansamble auto, sisteme de siguranţă a traficului feroviar.
De asemenea, este orientată către producţia de energie verde şi tehnologii destinate creşterii eficienţei energetice.
Sub titulatura de Electromagnetica Business Park, societatea oferă servicii de închiriere pentru spaţiile excedentare, administrând peste 32.000 mp de spaţii de închiriat la sediul central din Bucureşti, cu destinaţia de birouri, depozite, producţie, prestări servicii şi săli de conferinţa. Gradul de ocupare este de peste 93%.
Evoluţia viitoare a societăţii are în vedere desfăşurarea unui mix de activităţi complementare care să ofere stabilitate pe termen lung, precum şi derularea de activităţi adiacente care să permita valorificarea superioară a resurselor existente.