Oferte locuri de munca top

Preturile petrolului, influentate de tensiunile din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au fost influențate în tranzacțiile de marți de temerile privind o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu și o scădere a producției la cel mai mare câmp petrolifer din Libia, Sharara, situație ce crește perspectiva unei oferte restrânse, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 3 cenți, ajungând la 76,33 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 17 cenți, sau 0,2%, până la 73,11 dolari. Luni, ambele repere scăzuseră cu aproximativ 1% pe fondul unei scăderi a piețelor globale de acțiuni.

Prețurile petrolului sunt afectate pe măsură ce îngrijorările cresc că Iranul, un producător major din Orientul Mijlociu, ar putea riposta împotriva Israelului și a SUA după asasinarea unui lider Hamas în Teheran, ceea ce ar putea duce la un război regional mai amplu.

În același timp, cifrele slabe ale cererii, în special în China, au limitat orice creștere a pieței petrolului.

Imaginea pesimistă a cererii a fost contrabalansată într-o anumită măsură de datele recente care arată că activitatea sectorului de servicii din SUA, cel mai mare consumator de petrol din lume, s-a redresat după un minim de patru ani în iulie.

O creștere mai amplă a piețelor de acțiuni din Asia, după ce acestea au scăzut luni, a susținut, de asemenea, piața petrolului.

Scăderea producției la câmpul petrolifer Sharara din Libia, cu o capacitate de 300.000 de barili pe zi, a susținut suplimentar prețurile.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus