STUDIU DE CAZ – De la costuri uriase, la eficienta energetica. Solutia prin care sistemele IBC Solar reduc chiar si cu 65% costurile la energie

De la costuri uriașe, la eficiență energetică. Soluția prin care sistemele IBC Solar reduc chiar și cu 65% costurile la energie

 

PROVOCAREA

Costurile ridicate ale energiei electrice au generat fluctuații imprevizibile ale prețurilor utilităților pentru Presto Steel Construct SRL, companie ce activează în domeniul materialelor de construcții. Acest lucru a afectat predictibilitatea și stabilitatea costurilor operaționale ale companiei.

Pentru a reduce aceste cheltuieli și a obține o independență energetică mai mare, compania a decis să instaleze un sistem fotovoltaic eficient. Scopul principal era generarea de energie electrică pe bază de soare pentru autoconsum și, în subsidiar, injectarea surplusului de energie în rețea.

SOLUȚIA

Pentru a răspunde acestei provocări, Presto Steel Construct SRL a colaborat cu WALTON ELECTRIC SRL, un instalator de încredere, pentru a implementa un sistem fotovoltaic de 100 kWP.

Caracteristici tehnice ale proiectului:

Instalarea a 100 de module IBC, sistem de montare IBC SOLAR, cabluri Flexisun, invertor Sungrow, contor inteligent: Cu o eficiență de 22.3%, modulele IBC asigură o conversie maximă a energiei solare în electricitate.

Invertoare Sungrow: Cunoscute pentru eficiența lor ridicată, acestea transformă curentul continuu generat de panouri în curent alternativ utilizabil.

Componente Schneider Electric: Tabloul de curent continuu și alternativ de la Schneider Electric garantează o funcționare optimă și sigură a sistemului.

REZULTATUL

Implementarea sistemului fotovoltaic a adus beneficii rapide și semnificative pentru Presto Steel Construct SRL. Principalul rezultat a fost reducerea semnificativă a dependenței de furnizorul de energie electrică, cu o scădere considerabilă a valorii facturilor de electricitate prin producția proprie de energie.

Reducerea costurilor energetice, creșterea independenței energetice și predictibilitatea costurilor operaționale sunt doar câteva dintre avantajele obținute, asigurând astfel un viitor mai sustenabil și mai eficient pentru companie.

„Cu toții suntem conștienți de fluctuațiile prețurilor utilităților, așa că încercăm să le optimizăm și să asigurăm predictibilitatea costurilor operaționale. Din primele zile de funcționare, sistemul instalat de Walton Electric, folosind soluțiile IBC, a acoperit între 60 și 65% din necesarul nostru zilnic de energie, chiar și atunci când activitatea noastră se desfășoară noaptea. Astfel, doar 35-40% din energia consumată mai provine din rețea”, a declarat Ștefan Cuș, Director General la PRESTO STEEL CONSTRUCT SRL.

„Ca director tehnic al companiei noastre, sunt mândru de angajamentul nostru față de implementarea celor mai calitative sisteme fotovoltaice. Folosim echipamente și materiale importate din Germania, iar pentru tablourile de comandă și control utilizăm produse Schneider Electric. Aceste alegeri asigură durabilitate, eficiență și siguranță, oferind soluții energetice durabile pentru clienții noștri”, a spus Aurel Iulian Diaconu, Director Tehnic la WALTON ELECTRIC SRL.

Proiectul de 100 kWP instalat de WALTON ELECTRIC SRL pentru Presto Steel Construct SRL demonstrează eficiența și beneficiile utilizării soluțiilor fotovoltaice de înaltă calitate de la IBC SOLAR.

Furnizor complet soluții fotovoltaice, IBC SOALR are o experiență de peste 40 de ani în domeniu și  peste 7,5 gigawați de putere instalată la nivel mondial.

Compania oferă concepte sustenabile și soluții energetice complete care includ fotovoltaice, sisteme de gestionare a energiei, stocare, infrastructură de încărcare și monitorizare.

Tradiția germană și pionieratul în tehnologia solară permit companiei să dezvolte concepte personalizate care se potrivesc nevoilor și cerințelor energetice ale clienților.

 

Pentru informații suplimentare, accesați site-ul IBC SOLAR: www.ibc-solar.com.ro

Sus