Oferte locuri de munca top

Varianta ocolitoare Giurgiu are autorizatie de construire, dar nu si constructor

Cu toate că Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Varianta Ocolitoare Giurgiu, pentru acest proiect încă nu a fost ales constructorul.

Autoritatea contractantă este Consiliul Județean Giurgiu, care însă nu se grăbește să atribuie contractul de execuție, rezervându-și un an între termenul de depunere a ofertelor (9 ianuarie) și termenul de evaluare a lor (31 decembrie), potrivit datelor din SEAP.

Trei oferte au fost depuse pentru atribuirea acestui contract care are clauză suspensivă, ofertanții asumându-și faptul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de încheierea contractului de finanțare pentru acest obiectiv de către autoritatea contractantă.

Mai mult, perioada pe parcursul căreia se aplică această clauză suspensivă este de 2 ani de la data atribuirii procedurii de achiziție publică.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile aferente Programului Operațional Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Varianta de ocolitoare Giurgiu începe din sensul giratoriu de pe DN5 de la km 56+182 aferent obiectivului „Drum de legătură DN5 km 60+500 – Șoseaua de Centură Podul Prieteniei km 61+400 (7 km drum nou)” unde a fost proiectată o intersecție giratorie cu o rază exterioară de 29m și o rază interioară de 18 m având o lățime a părții carosabile de 5,50 m pentru fiecare bandă din cele două avute și acostament de 1,5 m, sens giratoriu ce face parte din obiectiv.

Această intersecție va asigura circulația între București, orasul Giurgiu, Punctul Vamal Giurgiu și DN5B.

Acum a fost emisă autorizația de construire pentru lucrări cu o valoare totală de aproape 75 milioane euro (368.473.790 lei, fără TVA, reprezentând valoarea lucrărilor declarată de solicitantul CNAIR SA). Numai execuția lucrărilor a fost externalizată la CJ Giurgiu de către CNAIR.

Durata de execuție este de 36 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor.

Amplasamentul lucrărilor autorizate se află în localitățile Giurgiu, Frătești, Stănești și Slobozia, județul Giurgiu.

Intervențiile cuprind:

* Lucrări de drum, incluzând și: Colectarea apelor pluviale de pe platforma drumului;

Podete – 22 buc.; Intersecții; Dotări ale drumului/parcări; Siguranța circulației – parapeți, semnalizare și marcaje, împrejmuiri, lucrări pentru protecția mediului și amenajare peisagistică)

* Lucrări de artă (4 poduri, două pasaje și o casetă rutieră);

* Lucrări de consolidare;

* Lucrări hidrotehnice;

* Parcări de scurtă durată la km 4+080 dreapta și km 7+080 stânga (lucrări de arhitectură, structură, instalații sanitare, instalații termice și instalații electrice);

* Lucrări instalații electrice iluminat exterior;

* Mutări și protejări instalații;

* Lucrări de relocare/protejare rețele de irigații (deținător/beneficiar: ANIF, FIF Giurgiu);

* Lucrări de relocare puțuri forate și conducta de aducțiune.

Documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC/DTAC) a fost elaborată de Eurocerad International SRL.

Pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor au depus oferte:

* Asocierea: Bog’art (lider), Trace Group Hold,

* Asocierea: En Electric Proiect Office (lider), Infra Expert,  Patstroy Vdh Ead, Bitumina GmbH – Bulgaria Eood,

* Asocierea: IBB-HIB Romania (lider), Coni, IBB Haus – und Industriebau GmbH, Euro Construct & Industrytechnik SRL, General Trust Arges SRL.

Valoarea totală estimată a contractului este de 380.649.895 lei, fără TVA.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus