Oferte locuri de munca top

Podul suspendat de la Braila: termenul de finalizare 7 octombrie ar putea sa nu fie respectat de constructorul italian

Constructorul italian WeBuild a mai primit încă un certificat negativ din partea CNAIR pentru lucrările la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, de data aceasta pentru activitatea din perioada 25 martie – 23 iunie a.c.

Data de finalizare a lucrărilor, conform programului de execuție actualizat, este 7 octombrie 2024.

Însă stadiul fizic al lucrărilor calculat de către inginer era de 98,72% la începutul lunii iunie, astfel încât pentru procentul de 1,28% antreprenorul consideră că îi este necesară o perioadă mai lungă de timp, ceea ce însă nu reprezintă decât o tragiversare a lucrărilor, consideră reprezentanții CNAIR.

Conform actualizării din 31 mai a.c. a programului de execuție, durata de execuție este de 69 luni și 17 zile, adică aproape 6 ani.

Certificatul negativ a fost emis pentru că antreprenorul nu a prezentat modalitatea de remediere a cauzelor care au determinat apariția tasărilor identificate la nivelul liniei roșii, în cazul depășirii tasărilor măsurate >25 mm, în zona culeilor podurilor/ pasajelor/ viaductelor, a dalelor de racordare a podurilor și a rambleelor >5m.

Nu a prezentat calculul pentru a demonstra soluția de remediere a lucrărilor – zid de sprijin armat U-Wall km 4+438 – km 4+478.

Pe parcursul executării, antreprenorul nu a îndeplinit ponderile activităților principale aferente pachetelor/secțiunilor declarate în programul de execuție și ofertă, conducând astfel la un ritm nesatisfăcător al execuției lucrărilor și la întârzieri în respectarea duratei de execuție agreată de inginer.

Antreprenorul a formulat 82 de revendicări, iar CNAIR 36 de revendicări.  De asemenea, antreprenorul a înregistrat pe rolul instanțelor de judecată 36 de cereri de chemare în judecată, iar beneficiarul a înregistrat 7 astfel de cereri.

Secțiunea 2 a podului a fost deschisă în iulie anul trecut.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus