Solplanet x AeroFix

Taximetristii vor primi online atestatele

Vor fi eliberate online certificatele/atestatele pentru personalul de specialitate din domeniul transporturilor rutiere: conducători auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi sau transport în regim de închiriere.

Ministerul Transporturilor propune unele măsuri pentru demararea proceselor de depunere online a documentelor și de eliberare în format electronic a acestor certificate/atestate.

Actul de identitate, permisul de conducere precum și dovada plății tarifului de eliberare, necesare pentru obținerea/vizarea certificatelor profesionale ale conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi sau transport în regim de închiriere vor putea fi depuse în sistemul informatic pus la dispoziție de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R.

Certificatele de pregătire profesională vor fi emise de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R., în format electronic, din sistemul informatic al acesteia.

Certificatele de pregătire profesională vor fi semnate cu o semnătură electronică calificată.

De asemenea, tot în acest sistem informativ vor putea fi depuse actul de identitate, permisul de conducere precum și dovada plății tarifului de eliberare necesare pentru obținerea/reînnoirea atestatului de instructor auto, precum și profesor de legislație rutieră, precum și documentele necesare pentru obținerea certificatului de către conducătorii auto care efectuează transport cu troleibuzul sau transport rutier naţional contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate se depun în sistemul informatic pus la dispoziție de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus