Oferte locuri de munca top

Ministrul Grindeanu da asigurari ca lucrarile pe Boita – Lazaret vor fi finalizate la termenul stabilit

După 16 zile de la începerea lucrărilor de defrișare pe Valea Oltului, pe sectorul Boița – Lazaret, pentru amenajarea drumurilor de acces, mai mult de jumătate din obiective au fost atinse, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prezent astăzi pe șantier.

Grindeau: ”Pot spune că au fost făcuți pași extrem de importanți pentru începerea construcției unui sector foarte dificil din autostrada Sibiu – Pitești”.

Defrișările pregătesc terenul pentru demararea lucrărilor de construire a secțiunii Boița – Cornetu, din autostrada Sibiu – Pitești.

Drumul principal de acces a fost finalizat, iar antreprenorul turc se concentrează acum pe amenajarea drumurilor secundare necesare accesului spre zonele în care se vor realiza geoforaje.

În actualul ritm lucrările vor fi finalizate conform programului stabilit, până pe 9 august.

Dacă lucrările nu începeau în iulie, realizarea autostrăzii mai pierdea un an. Aceasta pentru că defrișările mai putea fi realizate numai în lunile mai – iunie anul viitor, ceea ce ar fi dus la întârzieri mari și la plata de penalități.

Ministrul Grindeanu se așteaptă să se realizeze mai multe lucrări pe partea de geo și proiectul să înainteze destul încât să nu intervină amânări.

Cristian Pistol, directorul general CNAIR, a declarat că drumurile tehnologice de acces sunt aproape finalizate și sunt realizate drumuri suplimentare pentru curățarea de masă lemnoasă a amplasamentului viitoarei autostrăzi.

Constructorul s-a confruntat cu părți din teren unde lucrările de defrișare s-au realizat mai greu, dar în 15 zile a terminat drumurile de acces și cele tehnologice.

În prezent, acesta lucrează cu 9 excavatoare, 4 loadere, un grinder, 10 camioane, o echipă de defrișare cu echipament special și o echipă de alpiniști care aruncă bolovanii instabili și lemnele pentru curățare. În total, echipa însumează 80 de persoane.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus