Solplanet x AeroFix

Constructor de drumuri, cu circa 330 de angajati, intra in insolventa

Tribunalul București a admis, recent, cererea depusă de o firmă din Capitală, specializată în lucrări de construcții drumuri și autostrăzi, și a dispus deschiderea procedurii generale de insolvență.

Acest lucru s-a întâmplat cu mențiunea că au mai fost 20 de creditori care au solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva acestei societăți.

Este vorba despre firma de construcții E.M. Prime Construct SRL.

Anul trecut firma a realizat o cifră de afaceri de circa 221,02 milioane lei (+47% față de anul anterior) și un profit net de peste 2,22 milioane lei (în scădere cu 85% față de anul anterior), cu un număr mediu de 329 angajați (+14%).

La finele anului trecut firma avea datorii totale de 162,54 milioane lei.

Firma a beneficiat de fonduri europene prin Program Operational Regional (POR) pentru

achiziția unei instalații mobile de producere mixturi asfaltice la Babadag.

Tribunalul a dat dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar.

De asemenea, Tribunalul a stabilit termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 2 septembrie 2024;

Termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe este 23 septembrie 2024;

Termenul de definitivare a tabelului creanţelor este 18 octobrie 2024.

Prima şedinţa a adunării generale a creditorilor va fi pe 30 septembrie 2024.

Administrator judiciar provizoriu a fost numit CITR Filiala Bucureşti SPRL.

Tribunalul a calificat ca declaraţii de creanţă cererile creditorilor: OTP Bank Romania SA, Brd Groupe Societe Generale SA, Libra Internet Bank SA, Cec Bank SA și OTP Leasing Romania IFN SA.

Alți creditori sunt: Constmatei – Comprod SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, Gyc Comtransnic SRL, Bma Carrier Trucks SRL, Opr Asfalt SRL, Gabi & Alex Trans SRL, Intertranscom Impex SRL, Transcom Maricica SRL, Oyl Company Holding Ag SRL, Transsof Iris SRL, Compagnie Francaise D’assurance Pour Le Commerce Exterieur SA Bois Colombes Sucursala Bucuresti, Service Suport Parts SRL, Xlx Trans-Logistic SRL, Razor Constructii SRL, Olimpa Invest Eurogrup SRL.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus