Oferte locuri de munca top

Pana la finele verii, circulatia pe Podul Braila va fi cu restrictii din cauza refacerii asfaltului

Pe Podul Brăila sunt restricții de circulație până la finele lunii august, pe câte o bandă, pe sensul de mers pe care lucrează antreprenorul Webuild la refacerea asfaltului.

Lucrările sunt executate întâi pe sensul de mers Tulcea – Brăila, după care vor continua și pe sensul Brăila -Tulcea.

Soluția aplicată de constructorul italian este cea din proiectul tehnic realizat de acesta.

Intervenția trebuie să respecte toți parametrii tehnici și toate normele de calitate necesare, afirmă reprezentanții CNAIR.

În cadrul lucrărilor va fi refăcută hidroizolația din zonele afectate de operațiunile de frezare a asfaltului așternut anterior.

Ritmul actual de lucru este foarte lent

O discuție a oficialilor CNAIR cu acționarul majoritar și director general al Webuild, Pietro Salini, va avea loc joi, pe 18 iulie.

Această întâlnire are ca scop clarificarea situației tehnice a Podului suspendat de la Brăila.

Vor fi discutate problemele legate de calitatea asfaltării, de rampa dinspre Brăila care în continuare se tasează, precum și de finalizarea întregului contract inclusiv a drumurilor de legătură.

În prezent stadiul lucrărilor este de 99%, iar CNAIR așteaptă explicații de ce ritmul actual de lucru este atât de lent, de 0,1% pe lună.

Reprezentanții CNAIR consideră că antreprenorul nu are nici un motiv de întârziere și că CNAIR și-a respectat toate obligațiile asumate.

Valoarea contractului a fost actualizată, ba chiar au fost plătiți mai mulți bani în urma multiplelor litigii în instanță, spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Conform deciziei instanței s-a acordat extensie a termenului de finalizare prima dată până în iulie 2023, a doua oară până în octombrie 2023, acest ultim termen fiind deja depășit de luni întregi.

”Acum deja CNAIR facturează penalități de întârzire. În plus, toate neconformitățile vor fi rezolvate pe banii antreprenorului. Recepția nu se va face până lucrările nu vor fi conforme”, a subliniat Alin Șerbănescu.

 

 

 

Sus