Oferte locuri de munca top

Cod rosu de canicula in aproape toata tara, dar constructorii continua lucrul

Cod roșu de caniculă și pentru zilele de marți și miercuri, în aproape întreaga țară, avertizează Administrația Națională de Meteorologie. Iar în jumătatea sudică a țării canicula va continua și în a doua parte a săptămânii.

Ca urmare, CNAIR a extins restricțiile de circulație pentru transportul greu de marfă în șase noi județe (Cluj, Sălaj, Brașov, Sibiu, Covasna și Mureș).

Noile restricții survin ca urmare a avertizării meteorologice a ANM conform căreia temperaturile vor ajunge în cele două zile până la valori de 42 de grade Celsius.

Totuși, de la aceste restricții sunt exceptate utilajele proprii ale CNAIR SA și utilajele firmelor cu care CNAIR SA are contracte de lucrări în derulare.

Constructorii au luat măsurile impuse de caniculă și vor continua să lucreze pentru a menține ritmul lucrărilor. În prezent, sunt efectiv în execuție aproape 520 de km de autostrăzi și drum expres. Asta pe lângă activitatea curentă a întreținere a drumurilor de către direcțiile regionale ale CNAIR.

Nu numai pe șantierele CNAIR constructorii vor continuă să lucreze, ci și pe șantierele unor administrații locale.

lucrari in Sectorul 4

Astfel, pe șantierele Sectorului 4 va continua lucrul. Dar primăria a anunțat că programul de lucru al oamenilor care lucrează afară în aceste zile caniculare a fost modificat, primesc pauze mai dese și cât mai multă apă pentru hidratare, astfel încât aceștia să poată continua să lucreze. Primăria construiește la Apărătorii Patriei un pasaj rutier suprateran, similar cu Pasajul Europa Unită.

Marți și miercuri ne vom confrunta cu valuri de căldură intense și persistente, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat în cea mai mare parte a țării. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33 – 36 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Numai pentru trei județe (Maramureș, Bistrița-Năsăud și Harghita) și parțial Mureș a fost emis cod portocaliu pentru perioada 15 – 16 iulie. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

17 Iulie: Tot Cod roșu

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens.

 

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33 – 36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 – 24 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea nopți tropicale.

Cod portocaliu a fost emis în Maramureș și local în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei pentru data de 17 iulie, valul de căldură persistând. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 33 – 37 de grade. În aceste regiuni disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî noapte sub 20 de grade.

În a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în jumătatea sudică a țării.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus