Oferte locuri de munca top

Centura Alesd, in totalitate, va fi deschisa in mai putin de o luna

Lucrările la centura orașului Aleșd se apropie de finalizare, iar drumul va putea fi deschis circulației în mai puțin de 30 de zile, după cum a anunțat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Stadiul lucrărilor a ajuns la 90%. În aceste zile se toarnă ultimul strat de asfalt pe 3 km, din cei 3,6 km ai tronsonului ce ocolește orașul dinspre Oradea, spre Cluj.

Lucrările sunt întârziate pe o porțiune de 600 m, în zona străzii Octavian Goga. Pe acest tronson trebuie introduse și rețelele de gaz, investiție realizată dintr-o altă finanțare, de către un alt constructor.

”Rețelele de gaz trebuie introduse înainte de asfaltarea acestei porțiuni, deoarece noul drum nu mai poate fi spart, fiind în garanție”, a mai spus Ilie Bolojan.

”Până în 24 iulie se vor termina lucrările la rețelele de gaz, urmând să se realizeze branșamentele la cele 14 locuințe limitrofe. În paralel cu aceste lucrări, constructorul drumului realizează canalizarea pluvială și ridică fundația drumului până la nivelul primului strat de asfalt. La finalul lunii iulie se va turna asfaltul și pe porțiunea de 600 m, inclusiv pe trotuarele și parcările conexe drumului”, a completat el.

Vineri, 9 august, ar urma să fie deschis circulației și acest tronson al centurii Aleșd.

În prima săptămână din august vor fi realizate marcajele.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus