Oferte locuri de munca top

In sudul Bucurestiului vor fi livrate aproape 500 noi apartamente in Grand Kristal Residence

Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct

Până la finele acestui an, în cadrul ansamblului The Grand Kristal Residence City din zona Metalurgiei, din București, vor fi livrate primele trei blocuri ce fac parte din faza a II-a de dezvoltare a acestui proiect. Pentru alte trei blocuri a început prevânzarea. Astfel că aproape 500 de noi apartamente vor fi disponibile pe piață.

Omul de afaceri Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct, unul dintre principalii constructori din Focșani, este dezvoltatorul acestui ansamblul ce va avea la finalizare 3.400 de unități locative: 2.000 în faza I și 1.400 în faza II.

Faza I, demarată în 2018 este aproape finalizată, iar anul trecut au demarat lucrările pentru faza II.

”În această faza am optat să ne certificăm verde. Avem prevăzute panouri solare care să suplimenteze aportul de energie electrică necesar pentru părțile comune atât din interiorul clădirilor, cât și din exterior, pentru iluminat de exemplu. Avem încălzire în pardoseală pentru a optimiza consumul și montăm aer condiționat încă de la început în fiecare apartament. În cadrul ansamblului se vor regăsi și prize pentru încărcarea mașinilor electrice. Termosistemul este și el unul care se încadrează în normele nZEB”, spune dezvoltatorul.

În faza II vor continua să fie completate și diversificate serviciile de care au nevoie rezidenții ținând cont de tendințele pieței, dar mai ales de schimbările normativelor din construcții care au fost respectate ”mereu cu strictețe”.

Faza I a ansamblului este aproape integral vandută. Mai sunt disponibile doar câteva apartamente care vor fi vândute imediat ce va fi amenajat un nou showroom pentru faza II.  Faza I a fost vândută pe parcursul a 5 ani, termenul fiind influențat și de ritmul de construire.

Prețuri de la 1.350 euro/mp util

Dezvoltatorul consideră că prețurile de vânzare sunt ”competitive, chiar accesibile și ancorate în necesitățile pieței, precum și în concordanță cu puterea de cumpărare a clienților”.

Prețurile pornesc de la 1.350 euro + TVA pe mp util pentru apartamente.

Sunt oferite apartamente cu două camere de la 72.000 euro + TVA în Faza II, dar și garsoniere tip studio de la 61.500 euro + TVA.

În Faza II apartamentele cu trei camere au prețuri de vânzare de la 97.000 euro + TVA, iar cele cu patru camere de la 119.000 euro + TVA.

În această fază vor fi construite și 13 vile, dar acestea încă nu au intrat în etapă de pre-vânzare, încă se lucrează la definitivarea conceptului.

Dezvoltatorul a mai construit un ansamblu cu 50 de vile, în comuna Berceni, iar acolo prețurile încep de la 119.900 euro + TVA și merg până la 200.000 euro pentru o vilă complet echipată și mobilată.

Sunt precontractate peste 60% din locuințele ce vor fi livrate la finalul anului viitor

Primele trei blocuri din Faza II sunt antecontractate în proporție de 95% și au ca termen de predare sfârșitul acestui an.

Următoarele trei blocuri, care au fost scoase la vânzare anul acesta, au deja un procent de rezervări și antecontracte de peste 60%. Termenul de finalizare pentru această etapă din faza II a proiectului este sfârșitul anului viitor.
Faza II ar urma să cuprindă 17 blocuri.

”În această zona ne dorim să integrăm noi facilități pentru rezidenți precum un afterschool și o grădiniță private, o sala de fitness, o agenție de turism și continuăm cu același sistem constructiv certificat verde”, spune dezvoltatorul.

Majoritatea achiziționează pentru locuința proprie

Procentul celor care cumpără pentru locuința proprie este unul mare, de aproximativ 80%, restul fiind investitori, atât români, cât și străini.

”În ultima perioada vedem în statisticile noaște o creștere a interesului investitorilor pentru zona de sud, unde ne aflăm și noi. Cred că zona va fi din ce în ce mai căutată pentru că tot sectorul 4 s-a dezvoltat armonios, s-au făcut atât îmbunătățiri la partea de infrastructură, s-au respectat proiectele publice precum Parcul Tudor Arghezi și per total se vede evoluția acestei zone. Nu este exclus ca în următorii ani zona de sud să devină un nou pol corporate și să atragă din ce în ce mai multe investiții publice și private”, consideră dezvoltatorul.

 

Sus