Oferte locuri de munca top

Care este stadiul lucrarilor pe unele sectiuni din Autostrada Sibiu-Pitesti

O evoluție foarte bună pe șantierul Secțiunii 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) din Autostrada Sibiu- Pitești, este de părere Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

”Stadiul fizic actual al lucrărilor pe șantierul secțiunii 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) al Autostrăzii Sibiu – Pitești a ajuns la aproape 43%. Evoluția firmei PORR Construct pe acest tronson este foarte bună”, a declarat acesta astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Firma Porr Construct SRL este constructorul acestui lot. Pe cei 9,86 km sunt, în prezent, 500 de muncitori și 200 de utilaje care lucrează la: terasamente; consolidări; structuri; un tunel.

Contractul, cu o valoare de 1,67 de miliarde de lei (fără TVA) – finanțat prin Programul Transport și trebuie finalizat cel târziu în anul 2027.

Cea mai complexă lucrare de pe acest sector de autostradă este tunelul Momaia (1,3 km), format din două galerii, la care s-au forat, până în prezent, 760,5 m pe calea 1 și 651,2 m pe calea 2.

După finalizarea lucrărilor pe toate cele 4 secțiuni aflate acum în execuție, cel mai târziu în 2028, (cele două secțiuni montane), autostrada Sibiu – Pitești (parte din A1) va avea 122 km.

Stadiul lucrărilor pe secțiunea 5

Potrivit ministrului Transporturilor, pe 13,17 km, între Sibiu și Boița se circulă deja din luna decembrie 2022.

El a mai spus că, la ora actuală mai este în lucru secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) în lungime de 30,35 km. În acest caz, stadiul fizic este de 90% asfaltat, iar termenul de finalizare este 2025.

Compania din Italia, WeBuild SPA, se ocupă de lucrările pe această secțiune.

Sectorul 2 Boița – Cornetu

Secțiunea 2 (Boița – Cornetu), în lungime de 31,33 de km, a intrat sectorizat în execuție.

Defrișarea versantului dintre Boița și Lazaret reprezintă un pas extrem de important pentru construcția acestei autostrăzii. Pe o lungime de aproximativ 8 km, peste 20.000 de arbori vor fi tăiați pentru a putea începe construcția secțiunii Boița – Cornetu.

Lucrările la această secțiune montană, în lungime de 31,33 km, presupune soluții tehnice și logistice complexe.

Asocierea de constructori turci Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret trebuie să finalizeze lucrările pe secțiunea 2 (Boița – Cornetu) a autostrăzii Sibiu – Pitești până în anul 2028.

Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni), în lungime de 37,4 km, este acum în faza de proiectare, iar anul acesta trebuie, de asemenea, să intre în faza de construcție.

Pentru această secțiune, constructor este Asocierea WeBuild SPA – Tancrad SRL.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus