Oferte locuri de munca top

O sosea de centura, realizata in proportie de 60%

Proiectul de execuție a unei șosele de centură avansează, în prezent stadiul fizic al lucrărilor la centura propriu-zisă, de 5,6 kilometri, ajungând la 60%.

Constructorii lucrează la sistemele de scurgere a apelor pluviale, la amenajarea sensurilor giratorii, la turnarea ultimului strat de balast pe anumite porțiuni, la podurile metalice și la finalizarea pistei de biciclete.

Este vorba despre realizarea Șoselei de Centură Biharia, în același proiect fiind cuprins și drumul de legătură dintre localitatea Paleu și Centura Biharia, în lungime de 3,1 kilometri. Constructorii finalizează lucrările de săpătură și decopertare, încep așternerea primului strat de balast, lucrează la podețe și la amenajarea unui sens giratoriu. Și acest drum este prevăzut cu pistă de biciclete. Stadiul fizic al execuției este de 20%.

Lucrările, începute la sfârșitul lunii octombrie 2023, sunt executate de asocierea de firme Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group.

Valoarea contractului este de 66.363.616 lei, cu TVA. Durata de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3” este de 18 luni.

Noul drum face parte din proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, finanțat din bugetul Consiliului Județean Bihor și cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Centura Biharia va fluidiza traficul la ieșirea din Oradea spre Marghita și Satu Mare, va reduce numărul accidentelor pe DN 19 și va diminua poluarea în localitatea Biharia.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus