Oferte locuri de munca top

Proiecte rutiere majore, preluate de CNIR

Preluarea mai multor proiecte rutiere de către Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a început, a anunțat Cătălin Urtoi, membru în consiliul de administrație al CNIR.

Este vorba despre următoarele proiecte:

1. Autostrada Unirii Târgu Mureș – Târgu Neamț, secțiunea Miercurea Nirajului-Leghin, loturile:

– 1c/ Sarațeni – Joseni;

– 1d Joseni – Ditrau;

– 2a Ditrău – Grințieș;

– 2b/ Grințieș – Pipirig;

2. Autostrada București-Brașov (A3), tronson Ploiești – Brașov (112 km);

3. Drum Expres Focșani – Brăila (73 km);

4. Drum Expres Bacău – Piatra Neamț (51 km).

”După ce va fi încheiată procedura pentru contractul de Studiu de Fezabilitate pe autostrada Bacău – Brașov (A13), și acest proiect va fi preluat în cel mai scurt timp de către CNIR”, a mai spus Cătălin Urtoi.

El a făcut câteva precizări legate de Tronsonul Motca – Leţcani – Ungheni: ”După mai multe discuții pe care le-am avut zilele acestea cu specialiști din CNAIR, CNIR, MT și proiectant sunt convins că decizia în legătură cu acest tronson a fost deja luată, chiar dacă mai sunt detalii. SF- ul cu acord de mediu se va închide până la finalul lunii august, după care CNAIR va solicita închiderea contractului, fără proiectare. Partea de proiectare va fi extrasă din contractul inițial și va face obiectul unui nou contract de proiectare și execuție. Aceasta este soluția corectă în situația actuală pentru a intra cu acest proiect într-o fază ireversibilă și pentru a stopa întârzierile acumulate până acum. De recuperat nu mai avem ce recupera, dar este o soluție de compromis dacă CNAIR și echipa tehnică vor lua această decizie”.

În opinia sa, această decizie este singura care poate da o perspectivă serioasă de realizare a acestui proiect, în următorii 3-4 ani (lotul Motca-Lețcani).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus