Oferte locuri de munca top

Acord incheiat pentru achizitia a 100 GWh energie eoliana, din Romania

O firmă din domeniul producției va cumpăra 100 GWh energie din surse regenerabile din România, acordul de achiziție virtuală de energie (VPPA), pe 10 ani, fiind semnat recent.

Acesta este unul dintre cele mai mari acorduri de achiziție de energie (PPA) semnate vreodată în regiune.

Este vorba despre acordul încheiat între societățile Rezolv Energy, producător de energie independent sprijinit de Actis în Europa Centrală și de Sud-Est, prin subsidiara sa de proiect First Looks Solutions SRL, și societatea Bekaert, lider global în transformarea sârmei de oțel și în tehnologii de acoperire a suprafețelor.

Acordul prevede ca Bekaert să achiziționeze 100 GWh de energie regenerabilă suplimentară pe an, reducând emisiile cu peste 41 mii de tone de CO2 pe an.

Energia va proveni de la parcul eolianul VIFOR, cu capacitate de 461 MW, dezvoltat de Rezolv și Low Carbon în județul Buzău.

Odată operațional, VIFOR va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa. Proiectul va genera suficientă energie curată pentru a alimenta mai mult de 270 mii de case și va evita producerea a aproximativ 540 mii tone de CO2e anual.

Faza 1 a proiectului prevede instalarea unei capacități de 192 MW, cu o extindere până la 461 MW planificată în faza 2.

Construcția este programată să fie finalizată în termen de 18 luni, VIFOR urmând să devină operațional înainte de sfârșitul anului 2025.

Prin proiectele de energie regenerabilă precum acest VPPA din România, Bekaert crește proporția de energie regenerabilă cu care se aprovizionează, reducându-și amprenta de carbon conform obiectivelor SBTi asumate.

Fondată în 1880, cu sediul central în Belgia, Bekaert (Euronext Brussels, BEKB) este o companie globală ai cărei 24.000 de angajați din întreaga lume au generat vânzări combinate de 5,3 miliarde de euro în 2023.

Cu sprijinul investițional pe termen lung de la Actis, unul dintre cei mai importanți investitori în energie din lume, Rezolv Energy construiește un portofoliu multi-GW.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus