Oferte locuri de munca top

Noi cimitire ar putea fi infiintate pe terenuri expropriate

O problemă majoră în multe municipii și orașe din țară o reprezintă lipsa de terenuri pe care autoritățile publice să înființeze sau să extindă cimitirele.

Mai mulți parlamentari sunt de părere că este nevoie urgentă de o inițiativă legislativă care să rezolve această problemă.

Necesitatea procedurii de urgență vine pe fondul faptului că numeroase autorități publice locale au nevoie de o intervenție cât mai simplă și eficientă pentru a putea rezolva problema locurilor de înhumare și pentru a putea extinde suprafața cimitirelor prin procedura exproprierii.

Noua propunere legislativă, depusă la Senat spre dezbatere, stabilește posibilitatea exproprierii terenurilor în intravilanul sau extravilanul localităților pentru a înființarea de cimitire, respectiv extinderea celor actuale prin adăugarea de noi parcele, care nu au avut destinația de cimitir până la momentul exproprierii.

Prin noile prevederi legislative, lucrările de acest tip vor deveni de utilitate publică.

Prevederea va proteja mormintele și cimitirele actuale, dar va asigura și un cadrul stabil pentru autoritățile publice locale pentru a rezolva problema locurilor de înhumare și va permite dezvoltarea cimitirelor prin exproprierea terenurilor aflate în proximitatea acestuia.

Propunerea legislativă aparține mai multor senatori și deputați UDMR, PSD și PNL.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus