Oferte locuri de munca top

A1 Sibiu – Pitesti: Peste 1000 de lucratori pe santierul autostrazii Curtea de Arges – Pitesti

Pe șantierul tronsonului de autostradă Curtea de Argeș – Pitești, din A1 Sibiu – Pitești, antreprenorul italian execută lucrări pe întregul amplasament al lotului, atât la corpul autostrăzii, cât și la toate structurile aferente,

Antreprenorul Webuild a mobilizat pe întregul șantier 1057 de persoane. ”Având în vedere buna mobilizare a constructorului, țintim să finalizăm acest lot de autostradă mai devreme față de termenul contractual, fiind posibil chiar anul acesta”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Acest tronson are 30,35 km și, potrivit CNAIR, stadiul fizic al lucrărilor era de circa 65% la începutul lunii mai.

Finalizarea este prevăzută pentru anul viitor, conform termenelor contractuale. Valoarea contractului este de 1,71 miliarde lei fără TVA.

Pe șantier continuă așternerea stratului de bază de asfalt AB31.5 (87%) și a stratului de legătură BAD 22.4 (18,5%). Se fac lucrările de umpluturi din pământ. Au început lucrările de betonare a rigolei mediane și lucrările de montare a stâlpilor necesari pentru panourile fonoabsorbante. Este în curs de finalizare montarea tablierului metalic aferent podului peste râul Argeș de la km 95+927, fiind montate 2628 tone din 2723 tone.

Pentru podul peste râul Valsan de la km 109+383 se află în curs de finalizare montarea grinzilor prefabricate, predalelor și plăcii suprabetonate și a început montarea liselor prefabricate.

Au început lucrările de betonare a grinzii parapet aferent viaductului pentru evitarea zonei de siguranță a căii ferate și zonei digului lacului Budeasa (km 115+240).

Concurenta mare pentru un contract rutier de 52 mil euro

La nodul rutier Curtea de Argeș continuă lucrările de terasamente, de realizare a stratului de formă și a stratului inferior de fundație din balast.

La nodul rutier Băiculești au început lucrările de așternere a asfaltului – stratul de legătură pe bretele de acces 1, 2, 3 și 4.

La nodul rutier Bascov se execută lucrări de umpluturi din pământ, stratul de formă și stratul inferior de fundație din balast și au început lucrările de execuție a fundațiilor pentru zidul de sprijin aferent bretelelor 3 și 5.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus