Oferte locuri de munca top

Afaceri in scadere pentru serviciile prestate populatiei

Creșterea salariului mediu pe economie nu s-a reflectat în majorarea volumului de servicii prestate populației.

După cum arată datele Institutului Național de Statistică, în aprilie comparativ cu aceeași lună de anul trecut, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut. Ca serie brută scăderea a fost de 2,9%, iar ca serie ajustată scăderea fost de 1,6%.

Situația a fost determinată de scăderile înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-17,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-10,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,4%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,2%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au crescut cu 14,8%.

Scădere și față de luna martie

Serviciile de piaţă prestate populaţiei au scăzut cu 4,8%, serie brută, în luna aprilie, faţă de luna precedentă.

Aceasta din cauza scăderilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-12,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-4,1%) şi la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-2,0%).

Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,1%).

Ca serie ajustată, scăderea a fost de 1,4%.

Amplu ansamblu imobiliar in Bucuresti, pregatit de un mare dezvoltator

Aproape stagnare în primele patru luni

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 0,1%, serie brută, în primele patru luni din acest an, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut.

Aceasta a fost influențată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8,2%)şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,2%).

Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-14,5%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,6%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-0,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 0,1% ca serie ajustată.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus