Oferte locuri de munca top

Constructiile au avut o luna aprilie mai buna ca cea de anul trecut

Volumul lucrărilor de construcții a fost în aprilie mai mare decât cel din luna similară a anului trecut, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Creșterea a fost de peste 13%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+27,4%), lucrările de reparaţii capitale (+10,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+16,9%), clădirile nerezidenţiale (+14,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+1,2%).

Aprilie 2024 comparativ cu martie 2024

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,0%.

Creşterea a fost evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,7%), lucrările de reparaţii capitale (+4,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,4%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+11,0%), clădirile rezidenţiale (+8,6%) şi la construcţiile inginereşti (+0,7%).

Amplu ansamblu imobiliar in Bucuresti, pregatit de un mare dezvoltator

Perioada 1.I-30.IV.2024 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2023

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,6%.

Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 6,4%.

Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 9,7% și, respectiv, cu 6,1%.

Pe obiecte de construcţii, o scădere importantă s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale (-23,8%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 11,2%, iar lucrările de construcții nerezidenţiale cu 4,7% .

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus