Solplanet x AeroFix

Autostrada A7 Ploiesti – Buzau: Intre Dumbrava si Pietroasele s-ar putea sa circulam inca de anul anul acesta

Lucrările pe cele trei loturi ale Autostrăzii Ploiești – Buzău (63,25 km, parte a Autostrăzii A7) avansează destul de bine, este de părere ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pe Lotul 1, între Dumbrava și Mizil (21 km) s-a ajuns la un stadiu fizic de 67%. S-a așternut deja asfalt pe aproximativ 14 km, iar, în prezent, se lucrează la suprastructurile podurilor care au ajuns la un stadiu fizic de 72%.

Antreprenorul este Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL.

Pe Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km) mai trebuie rezolvate anumite probleme procedurale pentru a nu apărea blocaje în ceea ce privește lucrările.

Asocierea Coni SRL (lider de asociere) – Trace Group Hold PL este antreprenorul acestui lot.

Sectorul de șantier care intră în responsabilitatea constructorului român a ajuns la 90%, în timp ce sectorul pe care sunt ceilalți constructori are un avans de 70%.

”Trebuie găsită rapid o soluție pentru ca termenul de finalizare să fie respectat! Anul acesta trebuie să se circule pe acest lot, ca și pe Lotul 1” a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Din Lotul 2 pot fi deschiși circulației 14 km până la jumătatea lunii august.

Pentru a putea fi însă folosiți, trebuie găsită o soluție provizorie de descărcare în zona localității Vintileanca.

”Ar fi însă de preferat ca partenerul bulgar din Asociere să finalizeze lucrările până la km 47 pentru ca circulația să poată fi descărcată în DN2” a explicat Sorin Grindeanu.

În acest caz s-ar putea circula continuu de la Mizil (Fulga) până în zona localității Pietroasele, pe 27 de km, pe autostradă.

Oferta castigatoare a unui contract rutier de 10 mil euro va fi reevaluata

În acest ritm, se va putea circula și pe acest lot până la sfârșitul anului.

”Iau în continuare în calcul deschiderea circulației pe 48 de km de autostradă, între Dumbrava și Pietroasele, cu asigurarea descărcării în DN2, anul acesta”, spune ministrul Grindeanu.

Pe Lotul 3, între Pietroasele și Municipiul Buzău (13,9 km), constructorul a încheiat faza organizării de șantier și, din 1 iunie, a intrat în execuție efectivă.

Asocierea constructorilor turci Nurol – Makyol este atreprenorul acestui lot.

”De acum înainte trebuie să începem să vedem și aici o mobilizare bună și un progres constant. Termenul contractual de finalizare este noiembrie 2025”, a subliniat Sorin Grindeanu.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus