Oferte locuri de munca top

Spitalul municipal Motru risca sa returneze fondurile europene, dupa intarzierea lucrarilor

Proiectul de modernizare a spitalului municipal din Motru, județul Gorj, are întârzieri în derularea lucrărilor de execuție.

Primăria Municipiului Motru, autoritatea contractantă, a emis un certificat negativ antreprenorului căruia i-a fost atribuit contractul Lucrări de construcții, montaj echipamente, echipamente tehnologice, organizare de șantier pentru „Modernizare, extindere și dotare infrastructură ambulatoriu din cadrul Spitalului Municipal Motru”.

Contractul a fost semnat în luna aprilie 2021 cu asocierea Smart City Development SRL București – Meva Concept SRL.

Autoritatea contractantă susține că antreprenorul nu a îndeplinit în mod corespunzător contractul.

Termenul contractual de execuție a lucrărilor nu a fost respectat. S-au înregistrat întârzieri de aproximativ 9 luni față de data stabilită de comun acord cu autoritatea contractantă, care a acceptat anterior prelungiri succesive ale termenului inițial.

Stadiul fizic al execuției lucrărilor este de aproximativ 30%.

Din cauza acestor întârzieri există riscul ca autoritatea contractantă să returneze finanțarea obținută din fonduri europene.

Vor fi imposibil de obținut autorizațiile și avizele specifice pentru anumite categorii de echipamente medicale.

Zona de agrement si alimentatie publica pe malul unui rau

De asemenea, sunt afectate contractele de furnizare echipamente medicale semnate în cadrul aceluiași proiect cu finanțare nerambursabilă, existând riscul aplicării unor penalități sau solicitări de daune-interese de către furnizorii acestor echipamente către autoritatea contractantă.

Există riscul pierderii garanției echipamentelor medicale deja furnizate din cauza neutilizării și a depozitării acestora în alte locații, în afara clădirii destinate pentru activități medicale, în care nu au fost finalizate lucrările.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus