Construcții Erbașu SA va demara lucrările de reabilitare și modernizare a DJ102I Valea Doftanei – Bradet.
Antreprenorul a primit autorizația de construire pentru lucrările ce vor fi efectuate pe raza județului Prahova, iar în următoarea perioadă va finaliza organizarea de șantier, proiectul tehnic și detaliile de execuție.
Tronsonul Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov) este o soluţie alternativă pentru descongestionarea traficului de pe Drumul Naţional 1, până la momentul construcţiei autostrăzii Comarnic – Braşov, iar acest tronson rutier s-a dovedit cel mai potrivit.
Reabilitarea și modernizarea DJ102I se va realiza pe o lungime totală de 25,63 km și va asigura legătura între partea de sud a țării (Prahova) și partea centrală (Brașov), traversând Munții Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluț la o altitudine de 1285 m.
La finalul lucrărilor, DJ102I va avea o structură rutieră modernizată de la fundaţie şi până la asfalt.
Va fi un drum cu o lăţime a platformei de 8 metri, care va dispune de două benzi de circulaţie, acostamente şi rigole pe întreaga lungime, de noi poduri şi podeţe transversale, de o modernizare a acceselor la drumurile laterale, precum şi de parcări amenajate.
Suprafaţa necesară lucrărilor ce se vor executa pe porţiunea din DJ 102I aferentă judeţului Braşov depăşeşte 223.000 mp, iar suprafaţa ce va trebui scoasă din fondul forestier este de aproximativ 1,5 hectare.
Reabilitarea şi modernizarea DJ 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov se desfășoară între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,63 km.
Traseul său se împarte în două segmente:
* Tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limită Jud. Braşov), în lungime de 13,20 km;
* Tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 (limită jud. Prahova) și km 63+256,08, în lungime totală de 12,43 km.
Finanțarea proiectului este asigurată de Ministerul Dezvoltării prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de CNI SA, iar judeţele Prahova şi Brașov au în responsabilităţi finanţarea din venituri proprii a lucrărilor neeligibile prin program.