Oferte locuri de munca top

Autoritatile locale vor primi 200 mil lei pentru digitalizare

Urmează să fie interconectate aplicațiile și sistemele informatice ale autorităților și instituțiilor din administrația publică.

Astăzi Guvernul a aprobat astăzi, prin Ordonanță de Urgență, ”Programul național pentru transformarea digitală a autorităților publice locale”.

Bugetul alocat programului este de 200 milioane lei pentru perioada 2024-2025

În cadrul acestuia vor fi realizate proiecte prin care se achiziționează aplicații/sisteme

informatice și servicii conexe, inclusiv servicii de integrare cu aplicații/sisteme ale autorităților și instituțiilor publice centrale și europene.

Acordarea finanțării de la bugetul de stat se va face în baza contractelor de

finanțare încheiate între Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și beneficiarii care sunt selectați în urma competiției, în limita creditelor bugetare aprobate.

Sprijinul financiar și coordonarea întregului proces, în mod centralizat, privind achiziția de aplicații software, servicii de digitizare și servicii de integrare care au ca scop interoperabilitatea cu aplicații ale autorităților și instituțiilor publice centrale și europene, cât și cu Platforma Națională de Interoperabilitate, ce vor asigura interacțiunea facilă între cetățean și administrația publică locală, precum și între administrația publică locală și cea centrală.

Prin program vor fi finanțate proiecte care nu sunt incluse la finanțare în programele derulate din fonduri externe nerambursabile în perioada de programare 2021-2027, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, ori prin alte programe naționale sau comunitare, inclusiv din contracte de împrumut semnate cu instituții de credit sau instituții financiare interne sau internaționale.

Peste 110 mil euro pentru lucrari ingineresti

Beneficiarii programului vor fi unitățile administrativ-teritoriale, reprezentate de autoritățile administrației publice locale.

În termen de 60 zile de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență vor fi aprobate normele metodologice pentru punerea în aplicare a programului.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus