Oferte locuri de munca top

Mita de 55 mii euro pentru lucrari finantate din fonduri europene

Nouă percheziții în județul Buzău, inclusiv în sediul primăriei Beceni, au fost făcute de Parchetul European (EPPO) din București în cadrul unei anchete privind posibile fraude și corupție implicând un fost primar.

În discuție sunt două proiecte finanțate de UE pentru a dezvolta terenuri de sport multifuncționale și pentru a renova o clădire ca centru multifuncțional.

Implementarea acestor proiecte a fost atribuită unor antreprenori privați.

Potrivit anchetei, în perioada 2019 – 2021, primarul în funcție la acea dată a încălcat mai multe prevederi legale privind atribuirea, desfășurarea și încheierea lucrărilor.

Se înțelege că, în colaborare cu alte persoane fizice și companii, fostul primar a prezentat Autorității Contractante documente și declarații inexacte în contextul acestor proiecte, determinându-l să obțină ilegal aproximativ 200.000 de euro.

De asemenea, este suspectat de luare de mită de la o companie în valoare de aproximativ 55.000 euro.

Patru persoane cercetate au fost aduse la biroul EPPO din București pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecți și au fost plasate sub control judiciar timp de 60 de zile.

Ancheta și perchezițiile au contat pe sprijinul: Structurii de Sprijin EPPO din România; Direcția Generală Anticorupție a României; și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Toate persoanele vizate sunt prezumate a fi nevinovate până la probarea vinovăției în instanțele judecătorești române competente.

Aproape 100 de turbine eoline vor fi amplasate in cinci viitoare parcuri

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene.

Acesta este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus