Oferte locuri de munca top

Fonduri europene pentru modernizarea Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorge Preda din Sibiu

Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorge Preda” din Sibiu urmează să fie modernizat prin trei proiecte finanțate prin Programul Regiunea Centru 2021 – 2027. Suma lor cumulată depășește 14 milioane euro. Al treilea contract semnat recent are și cea mai valoare.

Două contracte de reabilitare termică și eficientizare energetică – pentru două corpuri ale acestei unități medicale –  au fost semnate în luna martie.

Cererile de finanțare pentru ”Reabilitare termică a clădirii C8 – Policlinică” și ”Reabilitare termică a Clădirii C16 – Pavilion psihiatrie V” sunt completate acum de al treilea contract ”Reabilitarea termică a pavilionului C17 – Fizioterapie, Psihiatrie copii”, a cărui valoare totală este de 46.390.607 lei.

Clădirea C17 este una din clădirile reprezentative aflate în patrimoniul Consiliului Județean Sibiu, fiind situată pe str. Dr. Dumitru Bagdasar, nr. 12 din Sibiu, având suprafața construită la sol de peste 2000 mp și suprafața construită desfășurată de peste 8.700 mp.

Această clădire necesită investiții substanțiale în vederea îmbunătățirii performanței energetice. Corpul A – care face obiectul proiectului – are o suprafață construită la sol de 1.554 mp, desfășurată la 6.282 mp pe: subsol, parter, etaj 1, etaj 2, etaj 3 și acoperiș șarpantă.

Proiectul include izolarea termică, reabilitarea tâmplăriei unde este cazul, montarea de echipamente specifice eficientizării, precum ventilo-convectoare de pardoseală, panouri solare și panouri fotovoltaice.

Finanțarea este asigurată din fondurile europene gestionate de ADR Centru în calitate de Autoritate de Management prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027.

Fluctuatii de preturi, pe piata interna a produselor metalurgice

Contribuția proprie în proiect a CJ Sibiu este în valoare de 1.544.993 lei cu TVA.

”În acest spital multipavilionar consumul de energie este cu mult peste cel al unui spital mono-bloc, motiv pentru care s-au impus investiții majore în domeniul eficientizării energetice. Modernizarea acestui spital s-a realizat în etape, în principal cu fonduri europene nerambursabile. Astfel, prin Programul REGIO 2014-2020 a fost reabilitat Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu și s-a realizat relocarea Ambulatoriului pentru adulți, cu fonduri totale în valoare de peste trei milioane euro. În luna martie a acestui an am semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea termică a clădirilor C8 și C16, cu fonduri totale de peste 4,5 milioane euro. În Regiunea Centru o parte a construcțiilor publice existente sunt vechi și neperformante din punctul de vedere al microclimatului., a declarat domnul Simion Crețu, Director general ADR Centru.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus