A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru prima fază a proiectului Spitalului Regional de Urgență din Craiova.
Aceste prime lucrări constau în demolarea clădirii existente și devierea /relocarea/ dezafectarea rețelelor aflate pe amplasament. De asemenea, vor fi făcute și excavații generale (săpătura brută), inclusiv nivelare, umpluturi și protecția versanților, împrejmuire permanentă și temporară și organizarea de șantier (pentru etapa 1).
Contractul prevede și foraje de adâncime de explorare-exploatare, întreținerea lucrărilor și asigurarea securității incintei pe perioada de tranziție la etapa 2 și supraveghere arheologică pe durata excavațiilor.
Lucrările vor fi executate pe durata a patru luni.
Valoarea estimată a acestui contract este estimată la 59,47 milioane de lei fără TVA, iar finanțarea va fi efectuată prin Programul Sănătate 2021 – 2027.
Contractul pentru aceste prime lucrări a fost semnat cu asocierea Synergy Construct (lider), Dramirom Trade.
Spitalul regional Craiova
Viitorul spital regional va fi edificat în municipiul Craiova, pe strada Teilor, nr 121, pe un teren cu suprafața totală de peste 24,6 hectare.
Valoarea totală a proiectului Spitalul Regional de Urgență din Craiova este de aproape 3,7 miliarde de lei, cu finanțare europeană.
Din punct de vedere arhitectural soluţia propusă este formată din cinci corpuri cu formă pătrată turn (corpuri HT) cu regim de înălțime S + D + P + 4E + 5 Tehnic intercalate cu alte cinci corpuri HB cu regim de inaltime S + D + P + 1E, care se desfăşoară pe direcţia nord-sud.
Acesta este al treilea contract pentru demararea construcției unui spital regional după cele din Iași și Cluj.
Contract de lucrari rezidentiale, de peste 460 mil euro, dorit de mari constructori
Avem bani pentru investiții în sănătate
”Avem spitalele finanțate prin PNR și investiții de miliarde de lei în renovarea și deschiderea de noi școli. Și sperăm ca și constructorii să înțeleagă că așteptarea românilor a ajuns la limita puterilor și că este necesar ca termenele de execuție să fie respectate întocmai”, a declarat premierul României, Marcel Ciolacu.
”Șapte miliarde de euro sunt disponibile pentru investiții în sănătate. Și aici aș pune în echilibru și în balanță atât banii din PNRR, banii din programul de sănătate, fonduri europene, dar și noul program pe care urmează să-l aprobăm săptămânile viitoare, legat de infrastructura spitalicească la nivel de orașe, municipii și județe, în valoare de 2,6 miliarde de euro. Deci bani sau surse de finanțare avem, contractele încep să fie semnate, inclusiv contractele de execuție” a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor.