Solplanet x AeroFix

Autostrada A7 Ploiesti – Buzau: 645 lucratori si 265 utilaje pe Lotul Dumbrava – Mizil

Pe șantierul unde începe Autostrada Moldovei A7, mai exact pe Lotul 1: Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău, antreprenorul execută lucrări atât la corpul traseului, cât și la toate cele 15 structuri.

În șantier sunt mobilizate  645 persoane și 265 utilaje și echipamente de construcții, de către antreprenorul italina Impresa Pizzarotti & C SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL.

Dacă se va menține acest ritm bun, primul lot al Autostrăzii Moldovei A7 va fi dat în trafic anul acesta, afirmă secretarul destat la Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) și are o lungime de 21 km.

Pe șantier a început așternerea stratului de asfalt de bază în zona km 8 și km 11, pe ambele căi de rulare.

Pentru nodul rutier de la Dumbrava, care asigură conexiunea Autostrăzii București-Ploiești A3 cu Autostrada Moldova A7 se continuă execuția lucrărilor de terasamente.

Pentru nodul rutier DN1D  se lucrează la execuția banchetelor.

Pe șantier continuă producerea grinzilor din beton de 40 metri lungime direct în șantier cu instalația proprie montată de antreprenor, fiind realizate 75 bucăți.

De asemenea, a început pregătirea platformei pentru execuția șanțurilor pereate. Continuă lucrările de punere în funcțiune a celei de-a doua instalație de producție betoane în cadrul organizării de șantier.

Proiecte rutiere, de peste 92 mil euro, aprobate

Se execută în continuare lucrările de relocare a utilităților publice și la sistemul ITS.

Autostrada Moldovei A7 este prima autostradă a României aflată integral în execuție, pe toți cei 320 km, 13 din 13 loturi, iar la final, va lega Moldova de Muntenia și prin infrastructură rutieră.

Este, de asemenea, prevăzută în Programul Investițional 2021 – 2030 pentru dezvoltarea  infrastructurii de transport din România, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus