Oferte locuri de munca top

Aduro a obtinut modificarea unei documentatii de atribuire

Firma de proiectare, management și construcții Aduro SRL din București a reușit să obțină modificarea documentației de atribuire din cadrul unei licitații pentru lucrări de construcții în valoare totală de aproape 15 milioane euro.

Contractul în cauză vizează proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul „Platforme, adăposturi ușoare pentru aeronave, depozit materiale de aviație în cazarma 727 Borcea”.

Licitația a fost lansată în luna februarie a acestui an de către Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02547 București.

Reprezentații Aduro SRL București au solicitat înlăturarea sau modificarea factorilor de evaluare:

* capacitatea ofertantului de a livra pe bază de Building Information Modeling documentațiile de proiectare;

* capacitatea ofertantului de a susține utilizarea Building Information Modeling în etapa de execuție a proiectului;

* procesul specific de producție exprimat prin raportul durată/lucrări realizate;

* capacitatea de îndeplinirea a contractului determinată pe baza nivelului specific de producție realizat în contracte similare.

De asemenea, Aduro SRL a solicitat obligarea autorității la remedierea corespunzătoare a documentației de atribuire și la prelungirea termenului de depunere a ofertelor.

Porr Construct SRL și Copraag Entrepreneur SRL, două companii care au participat la licitație, au depus câte o cerere de intervenție pentru respingerea contestației.

Dar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis parțial contestația Aduro SRL și a obligat autoritatea contractantă ca, în termen de cel mult cincisprezece zile, să adopte măsurile de remediere a anunțului de participare și documentației de atribuire și să le aducă la cunoștința operatorilor economici, prin publicarea lor în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, de îndată ce vor fi adoptate.

Totodată, CNSC a obligat autoritatea contractantă să stabilească o nouă dată-limită de depunere a ofertelor, nu mai devreme de opt zile de la data postării în SEAP a respectivelor măsuri de remediere.

CNSC a respins, ca nefondat, capătul de cerere de înlăturare/ modificare a factorilor de evaluare „Tehnic 2. Capacitatea ofertantului de a livra pe bază de Building Information Modeling (BIM) – documentațiile de proiectare” și „Tehnic 3. Capacitatea ofertantului de a susține utilizarea Building Information Modeling (BIM) – în etapa de execuție a proiectului”.

Cererile de intervenție depuse de Porr Construct SRL și Copraag Entrepreneur SRL au fost respinse ca nefondate.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

 

Sus