Solplanet x AeroFix

Dezvoltatorul unui proiect rezidential ”verde” isi cere falimentul

Un dezvoltator imobiliar a cerut deschiderea procedurii de faliment, după ce firma-mamă a solicitat intrarea în insolvență în luna august a anului trecut.

Dezvoltatorul a depus cererea la Tribunalul Cluj, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 16 februarie.

Este vorba despre firma de dezvoltare imobiliară Colina Nouă Development SRL, deținută 100% de Șoimeni Parc SA, companie cu capital străin, aflată în insolvență. Compania aparține 98% firmei Eurovillage LLC din SUA și 2% lui Steven Cornelis Van Groningen (fost președinte al Raiffeisen Bank România).

Șoimeni Parc SA este dezvoltatorul proiectului rezidențial Colina Nouă, amplasat la 30 km de Cluj Napoca, în satul Băbuțiu din comuna Vultureni.

Etapa I a Complexului Rezidențial Colina Nouă se întinde pe o suprafață de 18.000 mp și a inclus 20 de case individuale, case ”verzi”, cu regim de înălțime Parter + 1 Etaj.

Dezvoltatorii spuneau că înainte de a începe lucrările propriu-zise la case au investit aproape 3 milioane de euro în infrastructură – drumuri, un sistem de drenaj al apelor pluviale gândit să reziste la inundații și sistemul de canalizare, dotat cu stație de epurare a apelor menajere. S-a investit și în captarea apei potabile prin două puțuri de mare adâncime.

Nou supermarket, in apropierea Capitalei

Colina Nouă Development SRL a avut în 2022 o pierdere de 2.139.689 lei, o cifra de afaceri netă de 2.302.975 lei și datorii de 7.069.064 lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus